Akaryakıtta Yıl Sonu Artışı: Benzine ve Motorine Zam Yapıldı

Motorin litre fiyatına 28 kuruş, benzin litre fiyatına ise 16 kuruş zam yapıldı. Söz konusu artış pompa fiyatlarına bu gece yarısından itibaren motorinde 6 kuruş, benzinde ise 16 kuruş olarak yansıyacak.

Akaryakıtta Yıl Sonu Artışı: Benzine ve Motorine Zam Yapıldı

Motorin ve benzin fiyatlarında yaşanan artışın ardından, zammın vergi ayarlamasıyla karşılandığı Eşel Mobil Sistemi bu sene motorin için altıncı defa devreye alındı.

Motorinde 6 kuruş pompaya yansıtılacak

Motorin fiyatında yaşanan 28 kuruşluk artışın 6 kuruşu pompaya yansıtılırken, kalan 22 kuruşluk artış vergiden karşılanacak.

Ankara'da ortalama 6,53 liradan satılan motorin litre fiyatı 6,59 lira olacak. Motorin litresi İstanbul'da 6,48 liradan 6,54 liraya, İzmir'de 6,56 liradan 6,62 liraya yükselecek.

Benzin fiyatlarında ise 16 kuruşluk artışın tamamı pompa satış fiyatlarına yansıyacak.

Ankara'da ortalama 6,94 liradan satılan benzin litre fiyatı 7,10 lira olacak. Benzin litresi İstanbul'da 6,87 liradan 7,03 liraya, İzmir'de 6,96 liradan 7,12 liraya yükselecek.

Dağıtım firmaların belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti sebebiyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

Eşel Mobil Sistemi nedir?

Akaryakıt fiyatlarında yapılan Eşel Mobil Sistemi ile petrol fiyatları, döviz kuru ve uluslararası ürün fiyatlarındaki artış neticesinde yurt içi pompa fiyatlarında meydana gelen yükselişler, ÖTV ayarlamasıyla tüketiciye zam olarak yansıtılmadan dengelenmeye çalışılıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER