Ankaralı esnaftan zam tepkisi: Faturalar kirayı geçti

Elektrik, doğal gaz ve akaryakıta gelen peş peşe zamlara tepkiler sürüyor. Ankaralı esnaf, “Faturalar yükseldi mi” sorusuna, “Yüksek olduğunu vatandaş da esnaf da biliyor. Herkes biliyor. Kirayı bile geçti fatura. En az ikiye katlandı” yanıtını verdi.

Ankaralı esnaftan zam tepkisi: Faturalar kirayı geçti

Elektrik, doğalgaz ve akaryakıta tepkiler tüm yurtta sürüyor. Bazı esnaflar dükkanlarının camına faturalarını yazarken bazı esnaflar faturalarını yakıyor. Ankara’daki lokanta, çorbacı, kebap ve pide salonu gibi işletmeleri bulunan esnaf, içinde bulunduğu durumdan dert yandı.

Sıkıntılarını daha fazla anlatmaya hali kalmayan esnaf, artık uzun uzun dert anlatmak yerine “Durum ortada. Daha ne diyelim” demekle yetiniyor. Tek derdi dükkânı açık tutmak olan ve kiradan fazla fatura ödediğini söyleyen esnaf, satışın sürmesi için fiyatlara zam yapamadığını belirtti.

''FATURALAR KİRAYI GEÇTİ''

Cumhuriyet gazetesinden Sefa Uyar’ın haberine göre, yiyecekleri ve içecekleri korumak için dolap, işyerini aydınlatmak için ışık ve ısıtmak için de ısıtıcı kullanmak zorunda olduğunu söyleyen esnaf, “Yemeklere en fazla yüzde 20 zam yapabiliyoruz çünkü satmamız lazım” ifadesini kullandı.

Esnaf, “Yemeklere en fazla yüzde 20 zam yapabiliyoruz çünkü satmamız lazım” ifadelerini kullanırken artık kâr etmeyi bile düşünmediklerini söyledi. Öte yandan gıda ürünlerindeki zammı işaret eden esnaf, “2.5 kilo salatalık için 80 lira ödüyoruz” sözleriyle durumunu ortaya koydu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER