Araç sahiplerine güzel haber! Motorine büyük indirim

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren akaryakıt fiyatlarında yeni bir gelişme yaşandı. Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 1 lira 34 kuruş indirim bekleniyor. Benzinde ise bu gece fiyat değişimi olmayacak. İşte 6 Aralık Çarşamba Ankara, İzmir, İstanbul güncel benzin, motorin, LPG fiyatları...

Araç sahiplerine güzel haber! Motorine büyük indirim

Brent petroldeki düşüş ve döviz kurundaki hareketlilikle birlikte benzin ve motorin fiyatları merak konusu oldu. Sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre, motorinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 34 kuruş indirim bekleniyor.

Benzin grubunda ise fiyat değişikliği yok.

YENİ FİYATLAR NE OLACAK?

Bu geceki indirimle birlikte motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 36,30 TL'ye, Ankara'da 36,92 TL'ye, İzmir'de 37,13 TL'ye gerileyecek.

Benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 34,58 TL, Ankara'da 35,26 TL, İzmir'de 35,40 TL seviyesinde bulunuyor.

Fiyatlar iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Fiyatlar iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor.

Karar Gazetesi                            

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER