Bakan Bilgin: Çalışanların beklentisi daha fazla

Bakan Bilgin, asgari ücret hakkında yarın yapılacak toplantı için 'uzlaşma' konusunun yeniden altını çizerek çalışanların beklentilerinin daha fazla olduğunu söyledi.

Bakan Bilgin: Çalışanların beklentisi daha fazla

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün yaptığı açıklamada "İşvereni ayakta tutacak ama işçimize rahat nefes aldıracak bir asgari ücret seviyesinin de 3. toplantıda belirlenmesi gerektiğini düşünüyoruz” diyerek uzlaşmaya varılacağını dile getirmişti.

Bakan Bilgin TRT Haber'e yaptığı açıklamada yine 'uzlaşı' konusuna değinerek şu ifadeleri kaydetti:

Yarın asgari ücret toplantısı var toplantıdan sonra uzlaşmaya varacağımızı daha önce dile getirdim. Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki bir beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz.

'ÇALIŞANLARIN BEKLENTİSİ DAHA FAZLA'

Yanında eleman çalıştıran esnafa da sordum doğrudan doğruya çalışan çocuklara da sordum. Tabi çalışanların daha fazla beklentileri var.

Esnafta ödeyebileceğimiz bir şey yapın iş yerimiz açık kalsın diyor. Biz burada enflasyonist ortamda Türkiye'nin çalışanlarının rahat edebileceği rahat nefes alabileceği enflasyonun baskısından kurtulmayı hissettikleri bir rakam olmasını ümit ediyorum.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 6 bin 471 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 5 bin 500 lira 35 kuruş olarak uygulanıyor.

Karar Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER