Bakan Kurum: Konut ve kira fiyatları düştü

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Gaziantep'te yaptığı açıklamasında konut ve kira fiyatlarının düştüğünü iddia etti.

Bakan Kurum: Konut ve kira fiyatları düştü

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te yaptığı konuşmasında kiraların düşmeye başladığını iddia etti. Bakan Kurum, “Bu kampanya duyurulduğu andan itibaren hem konut fiyatları hem de kiralarda düşüş başladı. İnşallah kısa süre içerisinde zincirleme olarak, konut ve kira fiyatları daha da hızlı bir şekilde düşecek. Yüzlerce sektörü ilgilendiren bu konut kampanyasıyla, mobilyacısından camcısına, marketinden inşaat sektörüne, tüm esnaflarımız, 85 milyon kazanacak, Antep kazanacak, Türkiye kazanacak," dedi.

"İnşallah Antep, tarihinin bu en büyük konut hamlesiyle birlikte, konutta da lider bir şehir olacak," diyen Kurum, şunları söyledi:

"Bu büyüklükte bir kampanya, hiçbir ülkenin bırakın başarmayı, cesaret dahi edemediği bir konut hamlesidir, sosyal devlet hamlesidir. Eşi benzeri olmayan bir şehircilik başarısıdır, bu başarı Antep’in başarısıdır, bu millet sevdalısı Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Partinin 20 yıldır süren eser üretme siyasetinin başarısıdır. Ben 40 bini aşkın ailemize, amcalarımıza, teyzelerimize, annelerimize babalarımıza, gençlerimize, yavrularımıza; şimdiden güle güle oturun diyorum. Sağlıkla, mutlulukla yaşayın, huzurla hayat sürün diyorum. Tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum. İşte bugün, bu temiz şehri, temelini atacağımız bu kavşakla, gastronomiden sağlığa, ticaretten eğitime, tarımdan sanayiye kadar çok güçlü bir kavşak noktası, kesişim merkezi, ulaşımın vazgeçilmez bir adresi yapacağız. Toplam maliyeti 290 milyon lira olan, yağmur suyu, içme suyu altyapı hatları, 6 bin metre uzunluğunda bağlantı yolları, 3 alt geçidi ile iki ana aks üzerinde inşa edeceğimiz Yeşil Vadi 3 Katlı Köprülü Kavşak projemiz, ulaşımda çok önemli bir dönüm noktası olacak. Hem kazaları en aza indirecek hem de Yeşilvadi Millet Bahçesi girişinden başlayarak pek çok mahallemizin de bağlantısını sağlayacak. Bu kavşak sayesinde vatandaşlarımız ciddi bir yakıt tasarrufu yapmış olacak. Böylece, çevre kirliliği, hava kirliliği en aza inecek. Her şeyden öte, Anteplilerin yıllardır beklediği problem çözülecek, trafik yoğunluğu azalacak. Kısacası kavşağımız canımız için, malımız için, çevremizin geleceği için büyük bir fayda sağlayacak."

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER