BAKAN NEBATİ'DEN EYT AÇIKLAMASI; EYT ne zaman meclise sunulacak, ilk maaşlar ne zaman hesaplara yatacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda araştırmalar devam ediyor. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati konu ile ilgili olarak EYT maliyeti üzerine açıklamalarda bulundu. Peki EYT ne zaman meclise sunulacak, ilk maaşlar ne zaman ödenecek?

BAKAN NEBATİ'DEN EYT AÇIKLAMASI; EYT ne zaman meclise sunulacak, ilk maaşlar ne zaman hesaplara yatacak?

EYT konusunda araştırmalar devam ediyor. Sosyal medya üzerinde de sıklıkla gündem olan EYT düzenlemesi hakkında son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamalarda bulundu. EYT düzenlemesinden yararlanacak olan 2 milyon 250 bin kişi ise ilk maaş ödemelerinin ne zaman yapılacağı ve meclise ne zaman sunulacağı sorularına yanıt arıyor.

EYT NE ZAMAN MECLİSE SUNULACAK? 

EYT düzenlemesi hakkında geçtiğimiz hafta açıklamalarda bulunan Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu bu haftayı işaret ederek meclise sunulmasını bekliyoruz ifadelerini kullanmıştı.

EYT'DE İLK MAAŞLAR NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK? 

EYT düzenlemesinde ilk maaşların Mart ayında hesaplara yatması bekleniyor. Konu ile ilgili açıklamayı Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu yapmıştı.

4BAKAN NEBATİDEN EYT AÇIKLAMASI

BAKAN NEBATİ'DEN EYT AÇIKLAMASI! 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamasında EYT'nin Hazine üzerindeki yükü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Elbette ki bütçe üzerine yüktür ancak biz kaynağını biz oluşturarak yeni yıla girdik. O anlamda çok çok rahatız ifadelerini kullandı. Bakan Nebati EYT düzenlemesinden 5 milyona yakın kişinin emeklilik ihtimali olduğunu ifade etti. Bunların % 40'ı yani 2 milyon 250 bin kişinin bu yıl emeklilik hakkına sahip olacağını söyledi.

MİLLİYET GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER