Bakan Nebati'den EYT'lileri kızdıracak açıklama! Yaş sınırıyla ilgili öyle bir açıklama yaptı ki duyanlar küplere bindi

Uzun süredir çalışmaların devam ettiği, milyonlarca vatandaşın büyük bir sabırsızlıkla açıklanmasını beklediği EYT düzenlemesinde AK Parti'den yapılan açıklama EYT'li vatandaşları hüsrana uğratırken Bakan Nebati'nin EYT'lilere yönelik açıklamaları ise herkesi şaşırttı.

Bakan Nebati'den EYT'lileri kızdıracak açıklama! Yaş sınırıyla ilgili öyle bir açıklama yaptı ki duyanlar küplere bindi

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası düzenlemesinin ne zaman resmi olarak açıklanacağı uzun süredir merak ediliyordu.

Çalışmaların uzun süredir devam ettiği düzenlemeye ilişkin gözler R.T. Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e çevrilmişti. Tüm Türkiye tarafından merak edilen "EYT düzenlemesi ne zaman açıklanacak?" sorusunun yanıtı belli oldu. 'Yaş sınırı istedi' iddiasıyla gündeme gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin EYT'lilere yönelik açıklamaları ise herkesi şaşkınlığa uğrattı.

ERDOĞAN 'EN KISA SÜREDE' DEMİŞTİ

Çalışmaların son aşamaya geldiği konu hakkında geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan EYT'lileri heyecanlandırarak "Hukuki düzenlemenin en kısa sürede Meclis'te çalışarak hayata geçirmesini sağlayacağız. Emeklilik için yılını doldurup, yaş şartını bekleyenler, geçici işçilerle ilgili çalışmalarımızı da en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız" demişti.

OCAK AYINA KALDI

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin son açıklama AK Parti'den geldi. Düzenlemeye ilişkin takvimin nasıl olacağına yönelik açıklama yapan üst düzey bir AK Partili yönetici, ocak ayını işaret ederek "EYT düzenlemesi takvimi Meclis'te ocak ayında başlayacak" dedi. 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olan vatandaşları kapsayan düzenlemenin içeriğinin ise nasıl olacağı konusunda henüz net bir bilgi paylaşılmadı.

"NEBATİ YAŞ SINIRI İSTEDİ" İDDİASI

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre; Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin ardından prim ve sigortasını dolduran 2 milyon kişinin emekli olması beklenirken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin söz konusu durumun bütçeye çok ağır bir yük oluşturacağı gerekçesiyle yaş sınırı talebini gündeme getirdiği öne sürüldü.

Bakan Nebati'nin 'yaş sınırı' talebini gündeme getirdiği iddiası EYT'li vatandaşları hayal kırıklığına uğratırken Nebati'nin bugün EYT'liler hakkındaki açıklamaları tepki topladı.

NEBATİ'DEN EYT'LİLERİ KIZDIRACAK AÇIKLAMA

TBMM Genel Kurulu'nda bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçesi görüşülecek. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin görüşmeler için geldiği Meclis'te bir gazetecinin EYT sorusuna verdiği yanıt EYT'li vatandaşların tepkisini topladı.

Son günlerde yoğunlaşan EYT gündemine ilişkin "EYT düzenlemesi Hazine'ye mi takıldı?" sorusuna yanıt veren Bakan Nebati, kendisine yöneltilen soruya sadece "EYT mi?" şeklinde cevap verdi. Nebati daha sonra gülümseyerek yoluna devam etti.

KARAR GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER