Bakan Nebati yeni paketi açıklayacak: 'Yastık altı altın'lar sisteme nasıl girecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, cumartesi günü yastık altındaki altınlar için bir paket ve enflasyon konusunda yeni bir program açıklayacak. Londra'da yabancı yatırımcılarla bir araya gelen Nebati, ''Paketle beraber yastık altındaki altınları sisteme sokacağız. 5 bin ton civarında bir altın olduğu tahmin ediliyor'' demişti. Peki 'yastık altı altın'lar sisteme nasıl girecek?

Bakan Nebati yeni paketi açıklayacak: 'Yastık altı altın'lar sisteme nasıl girecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Londra’da uluslararası bankacı ve yatırımcılarla bir araya gelerek Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmeler bulundu. Burada dövize endeksli mevduat sistemine ilişkin açıklamalar yapan Nebati, yakın zamanda yastık altındaki altınlarla ilgili bir paketin duyurulacağını söylemişti.

Dünya'da yer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, cumartesi günü fiyat artışlarının önüne geçmek için bir dizi tedbir açıklayacak.

Bakanı Nebati’nin, fiyat artışlarına karşı alınacak tedbirleri, yastık altı altınların finansal sisteme entegrasyon modelini ve Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli finansman paketini açıklaması bekleniyor.

"YASTIK ALTINDAKİ ALTININ DEĞERİ 250-350 MİLYAR DOLAR"

Bakan Nebati'nin paylaştığı bilgiye göre; Türkiye’de yastık altında 5 bin tonluk altın bulunuyor. Bunun ekonomik karşılığı ise 250-350 milyar dolar olarak hesaplanıyor. Peki 'yastık altı altın'lar sisteme nasıl girecek?

Nebati'nin açıklayacağı diğer önemli bir detay ise 60 milyar liralık kefalet limiti bulunan Kredi Garanti Fonu'nun (KGF) paketi olacak.

"ENFLASYONLA TOPYEKUN MÜCADELE PROGRAMI" UYGULANMIŞTI

2018 yılında dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından da "Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı" uygulanmıştı. Program kapsamında, firmaların yüzde 10 indirim uygulaması, yıl sonuna kadar elektrik ve doğalgazda zam yapılmaması, işçi çıkarılmalarının önüne geçilmesi için firmalara destek verilmesi, bankaların kredi faizlerinde yüzde 10 indirim yapması ve fırsatçılık ile etkin mücadele gibi maddeler bulunuyordu.

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER