Bakan Selçuk Duyurdu: 26 Nisan'a Kadar Bildirin

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri kapsamında işsizlik ödeneğinin bu ay da hak sahiplerinin banka hesabına yatırılacağını bildirdi.

Bakan Selçuk Duyurdu: 26 Nisan'a Kadar Bildirin

Bakan Selçuk, yapmış olduğu yazılı açıklamada, Kovid-19 ile mücadele sürecinde vatandaşların evlerinden daha az çıkmaları ve kalabalık ortamlara girmemeleri için aldıkları önlemleri kararlılıkla sürdürüldüklerini belirtti.

Bu kapsamda, işsizlik ödeneğinin de banka hesaplarına yatırılacağını söyleyen Selçuk, Nisan ayı işsizlik sigortası ödemelerini hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırmıştık. Bu uygulamamızı Mayıs ayında da devam ettirme kararı aldık.

Hak sahiplerine IBAN numaralarını 26 Nisan'a kadar bildirmeleri gerektiğini hatırlatan Bakan Selçuk, Halihazırda ödenek alan veya almaya hak kazanan vatandaşlarımız, ALO 170'i arayarak IBAN numaralarını bildirebilir yada 'https://esube.iskur.gov.tr/' adresi üzerinden bilgilerini güncelleyip sisteme ekleyebilirler.

IBAN bilgisini giremeyen veya banka hesabı olmayan hak sahiplerinin mağdur edilmeyeceğini de söyleyen Bakan Selçuk, bu kapsamda olanlara ödemelerin PTT aracılığıyla yapılacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2020, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER