Bakan Yardımcısı Soysal EYT için tarih verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, milyonların takip ettiği EYT sorununun gündemlerinde olduğunu belirterek "Bir ay sonra artık EYT sorununu konuşmayı bırakmış olacağız" dedi.

Bakan Yardımcısı Soysal EYT için tarih verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki bir otelde, Hizmet-İş Sendikası 14. Genel Kurulu'na katıldı. Soysal, burada, gündemden düşmeyen emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusuna ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Yardımcısı Soysal, bir taraftan devletin çıkarlarını diğer taraftan ise işçi ve işverenleri düşünerek çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. 

'BİR AY SONRA ARTIK BU SORUNU KONUŞMAYACAĞIZ'

EYT düzenlemesi konusunda teknik çalışmaların devam ettiğini söyleyen Soysal, şöyle konuştu:

"İşin teknik detaylarına vakıf olmadan yapılacak eleştiriler gerçekçi ve yapıcı olmayacaktır. Yaş şartı olmadığında emekli olabileceklerin sayısı 1,6 milyon civarında. Bu sayı daha artacaktır. Bu nedenle emeklilerimizin hem kamu bütçesine hem de işverene getireceği ilave yükü doğru hesaplamak ve buna göre aksiyon almak durumundayız. Bakanlık olarak hedefimiz, yıl bitmeden çalışmalarımızı tamamlamak, Meclis'e sunmak yönünde. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu yönde açıklamaları oldu. Öyle inanıyorum ki bir ay sonra biz artık EYT sorununu konuşmayı bırakmış olacağız."

Karar Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER