Beklenen oldu, Mehmet Şimşek kabineye döndü

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabinesini açıkladı. En çok merak edilen isimlerden Mehmet Şimşek, son günlerde beklendiği gibi Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev yapacak.

Beklenen oldu, Mehmet Şimşek kabineye döndü

Yeni kabinenin açıklanmasıyla merak edilen sorular da cevaplarını buldu. Daha önce Devlet Bakanı, Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Şimşek, kabineye Hazine ve Maliye Bakanı olarak döndü.

Şimşek'in geri dönüp dönmeyeceği uzun zamandır tartışılıyordu. İngiltere'ye gittikten sonra, 3 sene önce DEVA Partisi'ne katılabileceği belirtilen Mehmet Şimşek için Ali Babacan, İngiltere'de olduğunu ve aktif siyasetle ilgilenmeye niyetli olmadığını belirtmişti.

Seçim yaklaştıkça dedikodular artarken AKP'li yetkililer Mehmet Şimşek ile görüşmüş, ancak kameralar hazırlanmasına rağmen o gece hiçbir açıklama yapılmamıştı. Seçimlere kısa süre kala yapılan bu görüşmenin sessiz sona ermesi, kamuoyu tarafından Şimşek'in görev almak istemediği şeklinde yorumlanmıştı.

Ancak Erdoğan'ın 3. kez cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından süreç değişti ve Erdoğan ile Mehmet Şimşek bir görüşme daha gerçekleştirdi. Son birkaç gündür ise Şimşek'in yeniden kabineye döneceğine dair çok sayıda haber yayımlandı. 

"DEPREM VERGİSİ DUBLE YOLLARA GİDİYOR"

2011'de gerçekleşen Van depreminin ardından dönemin Maliye Bakanı Şimşek, "Deprem vergileri nerede?" sorularına "Diyorsunuz ki bu çerçevede 44 milyar liralık vergi topladınız, nereye gitti. Sadece bir yıllık vatandaşın sağlığı için yaptığımız harcama 44 milyar lira. Bu, duble yollara gidiyor, demiryollarına, havayollarına, çiftçimize, eğitime gidiyor.” demişti. 

"İŞSİZLİK ORANININ ARTMA SEBEBİ KADINLAR"

TÜİK verilerine göre işsizliğin 2008’in kasım-aralık ve 2009’un ocak döneminde 838 bin kişi artmasını Mehmet Şimşek, "İşsizlik oranı niye artıyor biliyor musunuz? Çünkü kriz dönemlerinde daha çok iş aranıyor. Özellikle kadınlar arasında kriz döneminde işgücüne katılım oranı daha artıyor" sözleriyle açıklamaya çalışmıştı. 

SANAYİ, TİCARET, ULAŞTIRMA VE ENERJİ BAKANLARI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Mehmet Fatih Kacır getirilirken Albayrak Grubu’nun CEO’su Ömer Bolat da Ticaret Bakanı olarak kabineye girdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanlığına ise Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı getirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Alparslan Bayraktar olurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında da Vedat Işıkhan görevlendirildi.

Daha önceki kabinelerde ekonomiden sorumlu başbakan yardımcılığı ve bakanlık görevleri üstlenen Cevdet Yılmaz da Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev yapacak.

BİR GÜN GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER