Bütün araç sahipleri ödemek zorunda! Her ay artıyor, tabloya bakıp kontrol edin, temmuz rakamları belli oldu

Türkiye'de trafiğe kayıtlı 25 milyondan fazla aracın trafik sigortası yaptırması zorunlu. Trafik sigortası için araç sahiplerinin belirlenen dönemlerde ücretini ödemesi gerekiyor. Zorunlu trafik sigortasının 2023 Temmuz ayı ücretleri belli oldu. Peki, zorunlu trafik sigortası ne kadar? Zorunlu trafik sigortasına zam mı geldi? İşte, 2023 Temmuz trafik sigortası tarifesi...

Bütün araç sahipleri ödemek zorunda! Her ay artıyor, tabloya bakıp kontrol edin, temmuz rakamları belli oldu

Trafik sigortası yaşayabileceğiniz bir kaza sonucunda karşı tarafın aracına, üçüncü şahısların malına ya da bedeni (sakatlık ve ölüm) zararlarına karşı olan yükümlülüğünüzü poliçenizin kapsamındaki teminat ve limitlere bağlı olarak sizin adınıza ödüyor.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASINA ZAM GELDİ Mİ?

Trafik sigortası her ay düzenli olarak artıyor. Yaptırması zorunlu olan trafik sigortasının teminatlarının kapsam ve limitleri ile trafik sigortasında uygulanabilecek primler yasal çerçeveye göre şekilleniyor. Zorunlu trafik sigortası prim hesaplaması çeşitli etkenlere göre değişiklik gösteriyor.

Araçların trafik sigortalarının bulunmaması durumunda trafiğe çıkmaları kanunen yasak. Denetimlerde sigortasız olduğu tespit edilenlere ceza kesiliyor.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI NE KADAR OLDU?

Zorunlu trafik sigortası prim hesaplaması çeşitli etkenlere göre değişiklik gösteriyor. Zorunlu trafik sigortası tavan fiyatları yasal çerçeveye bağlı olarak her ay Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından belirleniyor ve ilan ediliyor.

1 Mayıs 2023 tarihinde yeni bir düzenlemeye gidilmiş, tavan fiyata yüzde 5 zam yapılmıştı. Yine tavan fiyatı artırım oranının mayıstan itibaren yüzde 2 olarak uygulanmasına karar verilmişti.

DÜZENLEMEYE İKİ BASAMAK DAHA EKLENDİ

Posta'da yer alan habere göre, düzenlemeyle ayrıca 0 (sıfır) ve 8 olmak üzere iki yeni basamak eklendi. Hiç kaza yapmayanlar 8. basamağa kadar çıkıyor ve ödeyecekleri prim düşüyor. Sık kazaya karışılması durumunda, basamak 0'a kadar iniyor ve sigorta pahalanıyor.

Temmuz itibarıyla İstanbul'da otomobiller için en düşük (8. basamak) trafik sigortası tavanı 3 bin 51 TL oldu. Sürekli kazaya karıştığı için riskli grupta (0. basamak) yer alan sürücülerin ödeyeceği tutar yani en yüksek sigorta ise 18 bin 309 TL'ye çıktı.

Yine İstanbul'da taksiler için en yüksek zorunlu trafik sigortası 43 bin 445 TL, en düşük trafik sigortası da 7 bin 241 TL oldu.

Bu tutarlar tavan yani şirketler belirlenen tutarın üzerinde poliçe kesemiyor. Ancak rekabet nedeniyle daha düşük fiyat veren olabilir, 2-3 sigorta acentesinden bilgi almakta fayda var.

Karar Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER