Devletimiz Emeklisine Sahip Çıkmalı

Türk Emekli – Sen ve Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Osman Özdemir yaptığı yazılı açıklama ile "Emekliler; açlığa, yoksulluğa, çaresizliğe mahkum edilmemelidir" dedi.

Devletimiz Emeklisine Sahip Çıkmalı

Türk Emekli – Sen ve Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Osman Özdemir yaptığı yazılı açıklama ile "Emekliler; açlığa, yoksulluğa, çaresizliğe mahkum edilmemelidir" dedi.  Osman Özdemir açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Türkiye Kamu-Sen talepleri karşılanmayınca toplu sözleşme masasından çekilmiştir. Hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde varılan anlaşmaya göre memur ve memur emeklilerinin maaşlarına, 

2022 yılı ilk altı ay %5, ikinci altı ay %7 + enflasyon farkı

2023 yılı ilk altı ay %8, ikinci altı ay %6 + enflasyon farkı verilmiş, çalışan memurlara 3 ayda bir verilen 135 TL toplu sözleşme ikramiyesi de 400 TL’ye çıkarılmıştır.

           4 milyon memur ve 2 milyon 2 yüz bin memur emeklisinin 2022 ve 2023 yıllarına ait mali ve sosyal hakları belirleyen 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde hükümet ile Memur-Sen arasında uzlaşma sağlanarak imzalanmıştır. Maalesef, enflasyon artışları karşısında verilen zamlar çok düşüktür.

Memur ve memur emeklisi mali yönden perişan olduktan 6 ay sonra, enflasyon farkı vermek derdimize çare olmuyor. Her zaman ifade ettiğimiz gibi enflasyon farkı eksik zam demektir. Emeklilere enflasyon kadar zam yapıldığında alım güçleri artmıyor. Emekliler gelirlerinin gerçek anlamda yükselmesi için, fiili enflasyonun üzerinde zam bekliyor.

          6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde; aile yardımı, enflasyon üstü zam, büyüme, refah payı ve zorunlu harcamalarda yaşanan artışların dikkate alınarak tüm çalışan ve emeklilere insanca bir hayat için zam verilmeliydi.

Devletimiz güçlüdür. Emeklisine sahip çıkmalıdır.

Bütün memur emeklilerine;

- Refah payı,

- 3600 ek gösterge,

- Seyyanen zam,

- Aile yardımı,

- Toplu sözleşme ikramiyesi de verilmelidir.

Emekliler; açlığa, yoksulluğa, çaresizliğe mahkum edilmemelidir." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER