Dolar 9 TL’yi Aştı

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından rekor seviyelerine yükselen dolar/TL, dün akşam saatlerinde Erdoğan'ın Suriye açıklaması sonrası bir rekor daha kırarak uluslararası piyasada 9 TL'yi aştı.

Dolar 9 TL’yi Aştı

Haftaya yükselişle başlayan dolar dün akşam saatlerinde yeni bir rekor kırdı.

Güne 8,9694 liradan başlayan dolar, Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından rekor seviye ulaşmıştı. 

Dün akşam saatlerinde Kabine Toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye ile ilgili sözleri sonrasında ise dolar, uluslararası piyasada 9.0152 seviyesine geldi. Euro/TL ise 10,4211 seviyelerinde işlem gördü.

MUHALEFETTEN AÇIKLAMA

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, sosyal medyadan konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Sorumluluklarınızdan belki kaçabilirsiniz. Ama sorumluluktan kaçmanın sonuçlarından kaçamazsınız. ‘Faiz indiriminin TL’deki değer kaybına etkisi yok’ dendiği gün, döviz kurlarının verdiği cevap.”

İNCE: ERDOĞAN TEKRAR SEÇİLİRSE DOLAR 20 TL OLUR

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise ‘Erdoğan seçilirse  dolar 8-10 TL olur’ açıklamasını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

“2018'de Erdoğan seçilirse dolar 8-10 TL olur demiştim. 1 dolar 9 TL oldu. Erdoğan tekrar seçilirse dolar 18-20 TL! At fav'a bekle! Millettin kaderi, milletin elindedir.”

BABACAN: YİNE ERDOĞAN KONUŞTU, TÜRK LİRASI YİNE DEĞER KAYBETTİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Dolar, 9 TL’yi gördü!” haberlerini değerlendirdiği paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Gazetecilerin işine karışmak gibi olmasın ama dolar 9 lira ise doğru başlık şu olmalı: Yine Erdoğan konuştu, Türk lirası yine değer kaybetti.”

İYİ PARTİLİ ERDEM: DEĞİŞİM YÜKLENİYOR 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, “Merkez Bankası başkanı “Kurun faiz indirimiyle alakası yok” dedi, 1 Dolar 9TL olarak tarihi zirveyi gördü! MB başkanı Sn. Kavcıoğlu odasını toparlamaya başlamıştır heralde. Değişim, yükleniyor…” ifadelerini paylaştı.

Kaynak: Sözcü 

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2021, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER