Dolar Düşüyor Düşmesine Ama Market Fiyatları da Düşecek Mi?

Dolar, euro ve altın sert bir şekilde düşüşe geçti. Vatandaşlar döviz kurunun yükselmesiyle artan market fiyatlarının durumunu merak ediyor. Dövizde yaşanan sert düşüş market ürünlerine de yansıyacak mı?

Dolar Düşüyor Düşmesine Ama Market Fiyatları da Düşecek Mi?

Dün akşam cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar neticesinde dolareuro ve altında hareketlenmeler başladı. Dün rekor seviyelerde işlem gören dolar, euro ve altında çalkantılar devam ediyor. 18 seviyelerinden 12 seviyelerine dahi düşen dolar akıllara peki yapılan zamlar da geri alınacak mı sorusunu getirdi. Market ürünlerindeki zamların geri alınıp alınmayacağı merak konusu.

Her akşam akaryakıta gelen zamlar geri alınacak mı sorusu akıllarda kaldı. Dün akşam doların düşüşünün başlamasıyla akaryakıta yapılan zamlar geri alınmıştı. Özellikler market ürünlerine yapılan zamların ne hale geleceği oldukça merak ediliyor diyebiliriz. Market ürünleri düşecek mi, zamlar iptal mi olacak mı gibi aramalar şu anda popüler durumda.

Market ürünlerindeki zamlar düşecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, "Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz. Bu yeni araç şöyle işleyecektir; insanlarımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak. Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacak diye mevduatını TL'den dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak." ifadelerini kullandı.

Un fiyatları ise şu anda şu şekilde:

Migros Un 2 Kg. 15,90 TL.
%23. Sinangil Un 2 Kg. 21,95 TL. 16,90 TL.
Söke Un 2 Kg. 29,95 TL.
Sinangil Un 5 Kg. 49,95 TL.
Söke Un 1 Kg. 15,50 TL.
Migros Un 1 Kg. 9,50 TL.
Söke Un 5 Kg. 64,95 TL.
Sinangil Un 1 Kg. 11,95 TL.

Kaynak: Yeniçağ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER