Dolarda tüm zamanların rekoru! 19 lirayı aştı

Kahramanmaraş'taki deprem felaketinin ardından işlemlere 5 gün ara verilen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi bugün açılışta, alınan tedbirlerin etkisiyle yüzde 6.2 yükseldi. Borsa'da yaşanan hızlı yükseliş sonrası dolar/TL, 19 seviyesinin üzerini test ederek tüm zamanların rekorunu kırdı.

Dolarda tüm zamanların rekoru! 19 lirayı aştı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üçüncü gününde kapanan Borsa İstanbul 5 gün aradan sonra hızlı yükselişle açıldı. Dolar/TL ise hafta ortasında rekor seviyeyi test etti.

Dolar/TL kuru güne yatay bir seyirle başlamasının ardından 19’un üzerini görerek tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Kur 19’un üzerini gördükten hemen sonra 18,85 seviyelerine çekildi.

Türkiye’nin risk primi 565 baz puan seviyesinde bulunurken, gösterge tahvil faizi yüzde 11’de.

Borsa İstanbul’da işlemler bir dizi tedbirle yeniden başlıyor. Açılış öncesi ise boyutu milyarlarca lirayı bulabilecek bir dizi tedbir duyuruldu.

Bu destekler arasında Bireysel Emeklilik Sisteminde devlet katkısı portföyünde fonların borsa payının yüzde 10'dan yüzde 30'a çıkarılması ve Türkiye Varlık Fonu'nun borsayı fon mekanizmasıyla desteklemesi öne çıkıyor.

Ayrıca şirket hisse geri alımlarında yüzde 0 stopaj dün Resmi Gazete'de yayımlanırken Sermaye Piyasası Kurulu hisse geri alımı için Genel Kurul kararı şartını da kaldırdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER