Durdurak bilmiyor... Gram altın yine kendi rekorunu kırdı

Bu hafta gözler Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararında olacak. Kararın açıklanmasına günler kala Dolar 26,18 liradan Euro 29,4129 liradan işlem görmeye başladı. Her geçen gün rekorlarına bir yenisini ekleyen gram altın ise bin 657 liraya kadar çıkarak kendi rekorunu kırdı.

Durdurak bilmiyor... Gram altın yine kendi rekorunu kırdı

Türkiye ekonomisinde enflasyon ile mücadelenin öncelik haline getirilmesi sonrası vergi, ÖTV ve sıkılaştırma ihtiyacının artıp artmayacağına ilişkin belirsizlikler piyasalar tarafından yakından takip edilmeye başlandı.

Öte yandan altın, ABD'de cuma günü yayımlanan tüketici güven endeksinin 22 ayın zirvesine gelmesinin Fed’in enflasyonu dizginlemek için daha fazlasını yapması gerekebileceğini göstermesinin ardından, yatırımcıların ABD’de faizlerin daha erken zirveye ulaşacağı konusundaki iyimserliği yeniden gözden geçirmesiyle yatay seyretti. Spot altın ons başına 1.955 dolardan işlem görüyor.

GRAM ALTINDA YENİ ZİRVE

Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı haftanın ilk gününde ise gram altın tarafında yeni rekor seviye görüldü. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın sabah saatlerinde rekor seviyeleri test etmesi sonrası 13:35'te yeni tarihi zirvesi olan 1.657 liraya ulaştı. Aynı saatte dolar 26.30 euro 29,56'yı gördü.

Karar Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER