Ekonomide Kritik Gün Bugün: Bakan Albayrak Açıklayacak

Yeni Ekonomi Modeli'ne dair çerçeve bugün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından saat 14:30'da Dolmabahçe'de yapılacak toplantıyla açıklanacak.

Ekonomide Kritik Gün Bugün: Bakan Albayrak Açıklayacak

35 milyar TL boyutundaki tasarruf ve gelir arttırıcı önlemlerin anlatılması beklenen yeni ekonomi modeli 2018 sene sonuna kadar devreye girecek. 

Yeni Ekonomi Modeli ile cari açığın yüzde 4 civarına çekilmesi, bütçe açığı ise yüzde 1.5 ile sınırlandırılması hedeflenecek. Hareketli seyreden piyasalar yeni planın detaylarına odaklandı.

Bakanlık tarafından yapılan ilgili açıklamada, şirketlerin ve bankaların herhangi bir kur ya da likidite riskin bulunmadığı belirtilirken, akademisyenlerin de katıldığı çalıştayın ardından çerçeve unsurları belli olan yeni ekonomik model ile 35 milyar TL'yi bulacak bir tasarruf ve gelir arttırımı hedefleniyor.

Orta vadeli plan (OVP) üzerindeki çalışmalar tüm hızıyla devam ederken yeni ekonomi modeli çerçevesinde 2019 sene buyumesinin yüzde 3-4 bandında olması ve cari açığın yüzde 4 dolayında dengelenmesi bekleniyor.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada butçe açığı yüzde 1,5 seviyesinde sınırlandırılacağı ve Hazine borç çevirme oranların yüzde 100'lerin altına ineceği kaydedilmişti.

Kur tarafında hareket devam ederken toplantıdan çıkacak neticeler piyasaların odağında. Döviz kurlarındaki sert hareket devam ederken, toplantı öncesinde dolar / TL 5.70 üzerinde seyrediyor. Euro ilk defa 6.60 TL'nin üzerine çıkarak 6.63 TL'yi gördü, sterlin de 7.35 TL civarından el değiştiriyor.

Kaynak : Haberturk

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2018, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER