Ekonomistlerden Merkez'in faiz kararına tepki!

Ekonomistlerden Merkez'in faiz kararına tepki! Sadece TL'de değil dolarda da enflasyon yaratmayı başardı

Ekonomistlerden Merkez'in faiz kararına tepki!

Merkez Bankası mayıs ayı faiz kararını yüzde 14 seviyesinde sabit bıraktı. Karara ekonomistler tepki gösterdi. Ekonomist Kerim Rota, faiz kararı ile ülkemizde sadece TL'de değil dolarda da enflasyon yaratıldığını belirtti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faizi yüzde 14 seviyesinde sabit bıraktı. Karar ile üst üste beşinci kez Para Politikası Kurulu toplantısında da faiz değiştirilmemiş oldu. Merkez Bankası'nın faiz kararına ekonomistler tepki gösterdi.

KERİM ROTA: SADECE TL'DE DEĞİL DOLARDA DA ENFLASYON YARATILIYOR

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, Merkez'in faiz kararı ile sadece TL'de değil dolarda da enflasyon yaratıldığını söyledi. Rota yaptığı açıklamasında, "Küresel barış olunca ve baz etkisi ortadan kalkınca enflasyonda düşüş bekliyorsanız o koltuklarda oturup vergilerimizle maaş almayın. Onlar zaten siz olmasanız da olur. Cumhurbaşkanı, HMB ve TCMB Başkanı ülkemizde sadece TL cinsi değil, dolar cinsi de enflasyon yaratmayı başardı." ifadelerini kullandı.

İBRAHİM TURHAN: KREDİ MESELESİNİ YANLIŞ ANLAMIŞ OLABİLİR MİSİNİZ?

Ekonomist İbrahim Turhan da Merkez'in faiz kararına, "PPK toplantısı anlamını yitirdiği gibi karar metni de üzerinde yorum yapmaya değer bir iletişim unsuru olmaktan çıktı ne yazık ki… İlla bir şey demek gerekirse; birinci paragrafı son cümlesine kadar okuduğunuzda “hah, sıkı bir faiz artırımı geliyor herhalde” dersiniz. “Merkez bankaları destekleyici parasal duruşlarını halen sürdürmektedir” Ne kadar şakacısınız sayın üyeler. Kredi kanalına olan bu inancınız da göz yaşartıcı. Ama bu kredi meselesini biraz yanlış anlamış olabilir misiniz acaba? “Fiyat istikrarının sürdürülebilir bir şekilde kurumsallaşması amacıyla TCMB’nin tüm politika araçlarında kalıcı ve güçlendirilmiş liralaşmayı teşvik eden geniş kapsamlı bir politika çerçevesi gözden geçirme süreci devam etmektedir.” … dokunaklı sözler. “TCMB, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elindeki tüm araçları liralaşma stratejisi çerçevesinde kararlılıkla kullanmaya devam edecektir.” … yorum yapamıyorum" sözleriyle tepki gösterdi.

REFET GÜRKAYNAK: MERKEZ BANKASI ÖLÜ TAKLİDİ YAPIYOR

Ekonomist Refet Gürkaynak, Merkez Bankası'nın ölü taklidi yaptığını belirterek, "Başkası adına utanmakta bugün: Bütün dünyada enflasyon yükseliyor hikayesi anlatan Merkez Bankası'nın, iş bütün dünyada parasal sıkılaştırmaya gelince ölü taklidi yapması." şeklinde açıklama yaptı.

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER