En Kötü Senaryoda Ekonomik Aktivite İkinci Yarıda Normale Dönecek

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, telekonferans yöntemiyle gerçekleşen toplantıda, uluslararası yatırımcılarla bir araya geldi.

En Kötü Senaryoda Ekonomik Aktivite İkinci Yarıda Normale Dönecek

Türkiye'de verilerin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının kontrol altında olduğunu gösterdiğine dikkati çeken Albayrak, bu yüzden de yasakları kontrollü olarak gevşetmeye başladıklarını belirtti.

İhracat ve turizmde düşüş olsa da emtia fiyatlarındaki düşüş ile cari dengede önemli değişiklik olmayacağını söyleyen Albayrak, ihracatçıları desteklediklerinin altını çizdi.

Albayrak, en kötü senaryoda dahi ekonomik aktivitenin yılın ikinci yarısında normale dönececeğine dikkati çekti.

IMF ile swap masada değil

Albayrak, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile swap konusunun masada olmadığına vurgu yaparak, G20'de ticaret açığı verilen ve Türkiye'nin serbest ticaret anlaşması olan ülkelerle birebir swap görüşmeleri yapıldığını söyledi.

Söz konusu görüşmeler sonuçlanmadan yorum yapmanın doğru olmadığını belirten Albayrak, birden çok ülke ile swap anlaşması yapılması olasılığının yüksek olduğunu söyledi.

Rezervler fazlasıyla yeterli

Merkez Bankası döviz rezervleri fazlasıyla yeterli olduğunu söyleyen Albayrak, bankaların ve özel sektörün de borçların tamamına yakın rahatlıkla çevirdiklerini söyledi. Albayrak, Hazinenin 2020'de çevirmesi gereken sadece 4,7 milyar dolar borç kaldığını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER