EPGİS açıkladı: Akaryakıtta böylesi daha önce görülmedi

EPGİS, 1-8 Mart arasındaki akaryakıt zamlarına ilişkin yaptığı açıklamada "Bu kadar kısa sürede böyle bir artış daha önce görülmedi" dedi.

EPGİS açıkladı: Akaryakıtta böylesi daha önce görülmedi

Son günlerde üst üste gelen akaryakıt zamlarına bugün bir yenisi daha eklendi. EPGİS son yaptığı açıklamada, bu geceden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litresine 1,07 lira, motorinin litresine 1,59 lira zam geldiğini duyurdu.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) 1-8 Mart arasındaki akaryakıt zamlarına ilişkin açıklama yaptı. Sosyal medya hesabı Twitter'dan yapılan açıklamada "1-8 Mart tarihleri arasında akaryakıt fiyatlarında baz aldığımız Genova/Lavera’da; Motorin +398 USD/TON, benzin +256 USD/TON artış göstermiştir" denildi. EPGİS, kısa süre içerisindeki bu artış için "Bu kadar kısa sürede böyle bir artış daha önce görülmedi" açıklamasında bulundu.

DOLAR/TL KURU TÜRKİYE'Yİ ETKİLEDİ

Rusya Ukrayna savaşının etkisiyle artan petrol fiyatları tüm dünyada akaryakıta zam olarak yansıdı. Türkiye'yi diğer ülkelerden farklı kılan ise yüksek dolar/TL kuru oldu. Türkiye'de yüksek kur etkisi de fiyatlara eklenince vatandaşın ödediği ücret katlandı.

KARAR GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER