EPT'lilere prim eşitliği müjdesi! Emeklilik yolda

EYT'de prim gün sayısına takılıp emekli olamayanlar taleplerinin karşılanmasını bekliyor. 5000 gün primle emekli olmayı bekleyen mağdurlara müjdeli ilk haber geldi. Kademeli emekliliğe takılanlara 5 yıl erken emeklilik yolu açılıyor.

EPT'lilere prim eşitliği müjdesi! Emeklilik yolda

EYT yasasının yasallaşmasıyla beraber milyonlarca kişi emekli olmuştu. Nisan ayında ise ilk zamlı maaşlarını aldılar. Kademeli emekliliğe takılıp emekli olamayanlar ise prim günlerinin düşmesini bekliyor. Yaş şartını sağlayanlar emekli olurken, prime uymayanlar ise emekli olmamıştı. 5000 gün prim eşitlemesi bekleyenler ilk adım atıldı. 5 yıl erken emeklilik kapısı aralandı.

Yaş şartının kaldırılmasıyla emekli olan EYT'liler Nisan ayında ilk zamlı maaşlarını aldılar. En düşük emekli maaşı 7.500 lira olarak güncellenmişti. Bayram ikramiyesi ise 2 bin lira olarak açıklanmıştı. 17 Nisan tarihinde ikramiyelerini almaya başlayan EYT'lilerden sonra gözler prime takılanlara döndü.

paraemekli-001.jpg

KADEMLİ EMEKLİLİK MAĞDURLARINI SEVİNDİREN HABER

EPT'liler 5000 gün prim eşitliği isteklerini duyurmaya çalışırken, milyonlarca kişi ise borçlanma ile primlerini yatırmıştı. Kademeli emeklilik sonrası milyonlarca kişinin emeklilik hayali suya düştü.

para-sayma-yontemleri-ofix-blog-4.jpg

BAKAN BİLGİN'DEN PRİM EŞİTLEMESİ MÜJDESİ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, ise müjdeli haberi verdi. Prim taleplerini Bakan Vedat Bilgin'e ilettiklerini söyleyen Baran, Bağ-Kur'lular için erken emeklilik yolunun açılacağını belirtti.

emeklimaasi-001.jpg

BAĞ-KUR'LULARA 1800 GÜN PRİM İNDİRİMİ

9000 gün ile emekli olan Bağ-Kur'lulara 1800 gün prim uygulamasını geleceğini belirten Baran, Bağ-Kur'luların 7200 günle emekli olabileceği müjdesini verdi. Prim eşitlemesinin SSK içinde düzenlenebileceği bekleniyor.

KARAR GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER