Euro/dolar yeniden eşit

Euro/dolar yeniden eşit: 20 Eylül'den bu yana en yüksek seviye

Euro/dolar yeniden eşit

ABD'de faiz artışlarının aralıktan itibaren hız keseceği beklentisi euro/dolar paritesini harekete geçirdi. Parite 1,0047'le 20 Eylül'den bu yana en yüksek seviyeye yükseldi. An itibarıyla dolar 18,6256 seviyesinden fiyatlanırken euro 18,7041 TL'den işlem görüyor.

ABD'de faiz artırımlarının hız keseceği beklentisi piyasaları etkiliyor. Beklentiyle dolar endeksinde düşüş dikkat çekiyor. Doların başlıca altı para birimi karşısındaki performansını ölçen endeks 5 Ekim'den beri en düşük seviye olan 110.25'te işlem görüyor.

20 EYLÜL'DEN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYE

Dolardaki zayıflama sonrası euro/dolar paritesi de yeniden eşitlendi. Parite 1,0047'le 20 Eylül'den bu yana en yüksek düzeye yükseldi.

ABD'de dün konut fiyatlarındaki artışın yavaşladığını ve tüketici güveninin düştüğünü gösteren veriler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarının istihdam piyasasındaki sıkışıklığı azaltıyor olabileceğine işaret etti.

Fed'in haftaya çarşamba yapacağı toplantıda bir kez daha 75 baz puan faiz artıracağı fiyatlanırken, Aralık ayında faizleri 75 yerine 50 baz puan artıracağı beklentileri kuvvetlendi.

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER