EYT'liler hala bu sorunun cevabını bekliyor: Meclis'e ne zaman gelecek?

Meclis Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, EYT ile ilgili yasa tekliflerinin Meclis gündemine geleceği tarihlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Bilgiç, EYT için bir sonraki haftayı işaret ederken, "Bir sonraki hafta da Meclis gündemine gelmesini bekliyoruz. Önce komisyonda görüşülür ve ardından Meclis'e sunulur" dedi.

EYT'liler hala bu sorunun cevabını bekliyor: Meclis'e ne zaman gelecek?

Milyonlarca kişinin emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için yaş sınırı olmaksızın prim gününü ve yılını dolduran 9 Eylül 1999 öncesi sigorta girişlilere hak tanınacağı 2022 yılının son haftası açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat açıkladığı yasa tasarısının artık Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmesi bekleniyor.

TARİH VERİLDİ

TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, EYT'lilerle ilgili yasa teklifi için tarih verdi.

EYT'lilerle ilgili yasa teklifinin ise sonraki hafta Meclis gündemine gelmesini beklediklerini açıklayan Bilgiç, "EYT ile ilgili Sayın Cumhurbaşkanı'mız zaten ana hatlarını açıklamıştı. Bu kapsamda EYT yasasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bir sonraki hafta da Meclis gündemine gelmesini bekliyoruz. Önce komisyonda görüşülür ve ardından Meclis'e sunulur" ifadelerini kullandı.

2 MİLYON 250 BİN KİŞİNİN EMEKLİ OLMASI BEKLENİYOR

Yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin EYT kapsamında emekli olması bekleniyor.

Karar Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER