EYT'yi kıl payı kaçıranlara Erhan Usta'dan umutlandıran haber: Dava rahatlıkla kazanılabilir

EYT ile ilgili düzenlemenin bu ay yasalaşacağı öngörülüyor. Teklif, 8 Eylül 1999'dan önce çalışmaya başlayanları kapsayacak. İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta ise EYT düzenlemesini kıl pay kaçıranlara umutlandıran bir açıklamada bulundu. Usta, "Eylül 1999 öncesi girişli olup 1-2 ay sonra prim ödeme gün sayısını dolduracak ama yaş nedeniyle bekleyecek 1,8 milyon kişi burada var. Buraya verip buraya vermemek olmaz. Dava konusu olur ve rahatlıkla kazanılır" ifadelerini kullandı.

EYT'yi kıl payı kaçıranlara Erhan Usta'dan umutlandıran haber: Dava rahatlıkla kazanılabilir

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, tv100'de Yüzler Kulübü'nde Gürkan Hacır'ın sorularına yanıt verdi. İktidarın ekonomi yönetimine dair eleştirilerde bulunan Usta, emeklilikte yaşa takılananlar (EYT) düzenlemesin ile ilgili olarak, "Seçim yaklaştı, sandığı gördü, işler iyiye gitmeyince EYT sorununu çözmek için adım atıldı" yorumunu yaparken ve EYT'yi bir ay, bir hafta, bir günle kaçıranlara sevindirecek bir haber verdi.

Erhan Usta'nın açıklamalarından satır başları şöyle oldu:

Maliye Bakanlığı’nın ne görev tanımında ekonomik koordinasyonla ilgili bir görev var ne de kurumsal alt yapısı ekonomiyi koordine etmeye müsait. İkisi de değil. Burada bir boşluk var.

En büyük sorunlarımızdan biri enflasyonsa enflasyonu kontrol altına alacak modelin uygulanması lazım, böyle bir model yok. Türkiye Ekonomi Modeli bir model değil.

Enflasyonu cari fazlaya dayandırıyorsunuz, cari fazla vereceğim derken tarihin en yüksek cari açığını veriyorsunuz. O yüzden enflasyonla mücadele yok, enflasyon düşmüyor. En yüksek enflasyonu olan üçüncü ülkeyiz.

'DAVA RAHATLIKLA KAZANILIR'

Seçim yaklaştı, sandığı gördü, işler iyiye gitmeyince EYT sorununu çözmek için adım atıldı. Henüz kanun gelmedi, nasıl çözeceklerini tam biliyor değiliz. 2 milyon 250 bin kişi deniyor ama rakam fazla.

Potansiyel EYT’liler de var. Staj mağdurları tamamen ayrı. Eylül 1999’da reform yapılmıştı. SGK kanunundan önce girip şu an itibariyle prim ödeme kanunun prim ödeme gün sayısını doldurup bekleyenler vardı.

Şu an 2 milyon 250 bin kişi, hatta onun biraz daha üzerinde olacak. Bunların SSK’lıların, Bağ-Kur’lular büyük ölçüde emekli olacak.

Eylül 1999 öncesi girişli olup 1-2 ay sonra prim ödeme gün sayısını dolduracak ama yaş nedeniyle bekleyecek 1,8 milyon kişi burada var. Buraya verip buraya vermemek olmaz. Dava konusu olur ve rahatlıkla kazanılır.

KARAR GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER