Gayrimenkule Disiplin Geliyor

Bu düzenlemeler kapsamında ilk kez taşınmaz değerleme bilgi merkezi kurulacak, gayrimenkul değer haritaları çıkarılacak. Yurtdışında tapu ve kadastro temsilcilikleri kurulacak. Yerli, yabancı Türkiye'ye gelmeden tapu işlemini yapılabilecek. Taşınmazların değeri toplu değerleme yöntemiyle belirlenecek.

Gayrimenkule Disiplin Geliyor

Toplulaştırma, kamulaştırma, imar uygulamalarının etkinliğini artırma, piyasanın daha sağlıklı işlemesini sağlamak için Taşınmaz Değerleme Dairesi Başkanlığı kuruluyor. Başkanlık, taşınmazların değerini belirleyecek.

DEĞER HARİTALARI

Türkiye'deki bütün taşınmazların değer haritaları çıkarılacak. Taşınmazların toplu değerleme yöntemleriyle değerini belirleyerek değer bilgi merkezi kurulacak.

YURT DIŞI TEMSİLCİLİKLER

Yurtdışında tapu ve kadastro temsilcilikleri açılacak. Yurtdışındaki Türk vatandaşları, yabancı uyruklu kişiler Türkiye'deki taşınmazlara ilişkin tapu işlemlerini bulundukları ülkelerde yapabilecek. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Cumhurbaşkanı kararıyla yurtdışında şirket kurabilecek.

SÖZ-LEŞMELİ SANATÇI DÖNEMİ

Tiyatroda, operada sözleşmeli yerli- yabancı sanatçı çalıştırılabilecek.

HUZUR HAKKI

Helal Akreditasyon Kurumu'nda (HAK) başkan ve üyelere en az üç kez huzur hakkı verilecek. TÜBİTAK yöneticileri de huzur hakkı alabilecek.

PTT ANONİM ŞİRKETİ

Atom Enerjisi Kurumu'nda istihdam edilecek personel statüsü "sözleşmeli personel" olarak değiştirildi. PTT Yönetim Kurulu'nun beş üyeden oluşacak, üyeler genel kurulca atanacak.

UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ

Kararnamede kadro unvanlarında yapılan değişiklikler yer aldı. Bu personelin ilgili kadrolarda geçirdikleri süreler ise başmüfettiş, müfettiş ve müfettiş yardımcısı kadrolarında geçmiş kabul edilecek.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2019, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER