Her Hafta Bu Haberi Giriyoruz!

Akaryakıt sektörüne yakın kaynaklar; yarın gece yarısı itibariyle geçerli olmak üzere hem motorine hem de benzine 45-50 kuruş zam yapılacağını belirtti.

Her Hafta Bu Haberi Giriyoruz!

Petrol fiyatlarındaki artış akaryakıt fiyatlarına yeni zam yapılma ihtimalini güçlendirdi. Brent petroldeki fiyat artışlarından sonra, benzinin ve motorinin litre fiyatına zam yolda. Uluslararası piyasalarda brent petrolün varil fiyatı bugün 6 haftalık yükselişin üzerine yüzde 1,1 artarak son 8 yılın zirvesine yükseldi. Petrol fiyatları Rusya ile Ukrayna geriliminin artmasıyla ekim 2014'ten bu yana ilk kez 91 dolara ulaştı.

Akaryakıt sektörüne yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre; yarın gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzin ve motorinin litre fiyatına 45-50 kuruş zam yapılması bekleniyor. Artışın temel nedeni ise petrol fiyatlarındaki artış.

Akaryakıt fiyatları, enflasyon ve geçen ay dolardaki hızlı yükselişin etkisiyle, Ankara'da benzinin litre fiyatı 14,12 TL olurken, İstanbul'da 14,05, İzmir'de 14,13 TL olarak satılmaya başladı.

Aynı dönemde Ankara'da ortalama 14,34 liradan motorinin litresi İstanbul'da 14,27 liradan, İzmir'de 14,34 liradan satışa çıkıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER