İstanbul'da yaşamın maliyeti 35 bin lira oldu

İPA, İstanbul'da yaşamın maliyetinin geçtiğimiz yıla göre yüzde 63,86 arttığını açıkladı. Haziran ayında dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 35 bin 380 lira olurken bu rakamın geçtiğimiz aya göre bin 873 lira arttığı görüldü. En çarpıcı fiyat artışı ise yüzde 68,64 ile et ve kıyma fiyatlarında oldu.

İstanbul'da yaşamın maliyeti 35 bin lira oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı (İPA), vatandaşların hayat pahalılığı ile mücadelesini rakamlarla ortaya koydu.

İPA'nın “İstanbul’da Yaşam Maliyeti” araştırmasının ilk yarıyıl raporu yayımlandı. Rapora göre İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen yıla göre yüzde 63,86 oranında arttı.

EN YÜKSEK ARTIŞ OCAK AYINDA

İstanbul’da yaşamanın maliyeti bir önceki aya göre yüzde 5,59, bir önceki yılın Aralık ayına göre ise yüzde 28,20 oranında arttı. Son 6 aya bakıldığında oransal olarak en yüksek artışın Ocak ayında yaşandığı görüldü.

Bir önceki yılın Haziran ayına göre ise İstanbul’da yaşam maliyetinin yıllık (son 12 ay) artış oranı yüzde 63,86 olarak gerçekleşti.

ORTALAMA YAŞAM MALİYETİ 35 BİN 380

Haziran ayında İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 35 bin 380 lira olarak hesaplandı. İstanbul’da ortalama yaşam maliyeti, geçtiğimiz aya göre bin 873 lira arttı.

ET VE KIYMADA ÇARPICI FİYAT ARTIŞI

Hanelerin sık kullandığı bazı ürünlerin bir önceki yılın Aralık ayına göre fiyat artışlarına bakıldığında en çarpıcı fiyat artışının yüzde 68,64 oranı ile et-kıyma fiyatlarında yaşandığı görüldü.

Karar Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER