Kiralık konutta zam şampiyonu İstanbul

Bahçeşehir Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre; kasım ayında yıllık kira artış oranı yüzde 168'e çıktı. Raporda, kiralık konutta m2 başına en çok yükseliş yüzde 147,7'lik artışla İstanbul'da yaşanırken; Megakenti yüzde 150 ile Ankara, yüzde 160 ile İzmir izledi.

Kiralık konutta zam şampiyonu İstanbul

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin (BETAM) konut kiralarıyla ilgili raporuna göre, yıllık kira artış oranı kasımda yüzde 168 oldu.

BETAM ‘sahibinden.com’ sitesinde yer alan verilere göre hazırlanan ‘kiralık konut piyasası görünümü’ raporunu yayımladı.

İSTANBUL YÜZDE 147,7'LİK ARTIŞLA ZİRVEDE

Rapordan öne çıkan bulgular şöyle:

Türkiye genelinde ortalama kiralık konut ilan m2 fiyatındaki yıllık artış oranı kasımda yüzde 168 olurken, ortalama kiralık konut ilan m2 fiyatı 67 TL’ye yükseldi.

Kiralar yıllık bazda İstanbul’da yüzde 147,7, Ankara’da yüzde 150, İzmir’de yüzde 160 arttı. Ortalama kiralık m2 fiyatları İstanbul’da 94,1 TL, Ankara’da 45 TL, İzmir’de 65 TL’ye yükseldi. Enflasyondan arındırılmış kira fiyatları da ülke genelinde ve üç büyükşehirde arttı.

TALEPTE YÜZDE 19,6'LIK AZALMA

Kiralık konut talep göstergesi ekime kıyasla yüzde 19,6 azaldı. Kiralık konut talebi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,2 yükseldi.

Kiralık konut piyasasında bir canlılık göstergesi olarak kullanılan kiralanan ‘konut sayısının kiralık ilan sayısına oranı’ ülke genelinde ve üç büyük ilde azaldı. 

KARAR GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER