Konut ve ticarethane için elektrik faturalarında yeni düzenleme

Elektrik faturalarına getirilecek olan yeni düzenleme ile konut ve ticarethanelerde yeni indirim tarifesi belirlenecekti. Bu hafta tamamlanması beklenen çalışma ile ticarethane abonelerinin faturalarında yüzde 25'e konut abonelerinde ise yüzde 15'e varan indirim planlanıyor.

Konut ve ticarethane için elektrik faturalarında yeni düzenleme

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik fiyatları ve elektrik faturalarına getirilecek yeni düzenlemeyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Dernek ve vakıfların ticarethane grubundan mesken tarife grubuna alınacağını belirten Dönmez, faturalarda yarı yarıya bir indirimin olacağını belirtmişti. Dönmez, "Cemevleri de bu uygulamayla birlikte bu ucuz tarife dilimden yararlanmış olacaklar. Mesken grubunda ibadethaneler vardı. Şimdi dernek, vakıf ve cemevleri gibi sivil toplum kuruluşları da bu gruba dahil edilmiş oldu." ifadelerini kullanmıştı.

Dönmez'in açıklamalarının ardından gözler elektrikte yeni tarifenin açıklanmasına çevrildi. NTV'de yer alan habere göre; elektrikte yeni tarifenin önümüzdeki hafta başında açıklanması bekleniyor. Yeni tarife ile konut abonelerine uygulanan ilk kademe tarifede yüzde 10 ile 15 arasında indirim öngörülüyor. Ticarethane abonelerinin faturalarında ise yüzde 25'e yakın indirim planlanıyor.

TİCARETHANELERE KADEMELİ TARİFE

Ticarethane abonelerinin maliyetini düşürmek için kademeli tarifeye geçilmesi planlanıyor. Ticarethanelerde 2 lira 74 kuruş, konutlarda ilk kademede 1 lira 37 kuruş, ikinci kademe 2 lira 6 kuruş olan elektrik birim maliyetini düşürmek için formüller değerlendiriliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER