KYK borçlarının faizleri siliniyor

KYK borçları hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Öğrenim kredisinde önemli bir düzenlemenin yapılacağını belirterek "Yaptığımız düzenleme ile öğrenim kredisi borçlarının faizlerini siliyoruz.

KYK borçlarının faizleri siliniyor

KYK borçları hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Öğrenim kredisinde önemli bir düzenlemenin yapılacağını belirterek "Yaptığımız düzenleme ile öğrenim kredisi borçlarının faizlerini siliyoruz. Ana paraya dönüyoruz." dedi. Elitaş ayrıca, "Maske ve Kovid-19 sürecinde sokağa çıkma yasağından kalan 2.7 milyar TL'lik cezalar var. Bu cezaları da siliyoruz." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis'e sunacakları ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren 52 maddelik yasa teklifi hakkında açıklamalarda bulundu. Elitaş, "Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı KYK borçları faizlerinin silinmesi, işverenlerin çalışanlarına 1000 TL'ye kadar doğalgaz ve elektrik yardımını yapmaları takdirde vergiden muaf olmalarını da içeren düzenlemelerin olduğu '52 maddelik yasa teklifimizi' bugün Meclis Başkanlığı'na sunuyoruz." dedi.

Öğrenim kredisinde önemli bir düzenlemenin söz konusu olduğunu kaydeden Elitaş, "Öğrenim kredisinden 1 milyon 392 bin kişi faydalanmış. 26 bin kişi de katkı kredisi almış. 2018 yılındaki öğrenci aylık 500 lira kredi aldı. Yıllık 6 bin lira ediyor. Bir sonraki yıl TÜFE ile güncelleştirilecek yeni yılın borcu hasıl oluyordu ve 4 yıl sonunda bu rakam yükseliyordu. 2 yıllık erteleme süresi vardı. O erteleme süresinde de yine TÜFE oranında artırılarak ilave ediliyordu, bu toplam 27.6 milyar liralık bir rakama ulaşmış. Bununla ilgili yaptığımız düzenlemede bütün faizlerini siliyoruz. Ana para haline döndürüyoruz" dedi.

Elitaş, aynı zamanda "Maske ve Kovid-19 sürecinde sokağa çıkma yasağından kalan 2.7 milyar TL'lik cezalar var. Bu cezaları da siliyoruz." ifadelerini kullandı.

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER