Maliyet hesapları tutmadı: Et ve süte zam yolda

Enflasyonun yükselmesi ot ve mısır maliyetlerindeki artış nedeniyle hesaplar tutmadı.

Maliyet hesapları tutmadı: Et ve süte zam yolda

Enflasyonun yükselmesi ot ve mısır maliyetlerindeki artış nedeniyle hesaplar tutmadı. Böylelikle zamlar kaçınılmaz oldu. Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, süt ineklerinin kesilmesinin üreticiyi olumsuz etkilediğini ve kırmızı etin ve sütün yeniden zamlanacağını belirtti.

Enflasyondaki artış hayat pahalılığını beraberinde getirirken artan fiyatlar vatandaşların belini bükmeye devam ediyor.

Son olarak maliyetlerdeki artış nedeniyle kırmızı et ve süt fiyatlarına yeni zam bekleniyor. Ot ve mısır maliyetinin 400 TL ve 500 TL'den 1.200, 1.500 TL bandına çıktığını belirten üretici zamların kaçınılmaz olduğunu belirtti.

FOX Ana Haber'e konuşan Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, süt ineklerinin kesilmesinin üreticiyi olumsuz etkilediğini aynı şekilde bu durumda da kırmızı etin yeniden zamlanacağını belirtti.

Kasaplarda kıymanın kilosu 160 TL'ye satılıyor. Bazı zincir marketlerde ve bazı bölgelerdeki lüks kasaplarda kıymanın kilosu 200 TL'ye kadar çıkabiliyor. Aynı şekilde dana kuşbaşının ortalama fiyatı da 170-180 TL bandında.

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER