Merkez Bankası Açıklama Yaptı, Dolar Yeniden Yükselişe Geçti

Merkez Bankası dolar ve euro kurunda yaşanan sert yükselişlerle ilgili son dakika açıklaması yaptı. 'Kurdaki yükselişler, iktisadi temelden uzak' dedi. Merkez'in açıklamasından sonra gün içinde 13 liraya çıkıp sonra 12,40'a inen dolar yeniden 12 lira 83 kuruş oldu.

Merkez Bankası Açıklama Yaptı, Dolar Yeniden Yükselişe Geçti

Merkez Bankası, 23 Kasım Salı günü döviz kurlarındaki sert yükselişlerle ilgili bir değerlendirme yaptı. Bankadan yapılan açıklamada, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının uygulanmakta olan dalgalı kur rejimi altında kur seviyesine ilişkin bir taahhüdü yoktur.

Döviz kurları, serbest piyasa dinamiklerince arz ve talep koşullarınca belirlenmektedir. Merkez Bankası belli koşullar altında kalıcı yön amacı taşımadan sadece aşırı oynaklığa müdahale edebilmektedir. Döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlenmektedir. Şirketlerimiz ve vatandaşlarımızın aşırı oynak piyasa koşullarında iktisadi temellerden tamamen uzak değerlerden işlem yaparak olası kayıplara karşı uyarılması lüzumu üzerine bu açıklamaya gerek duyulmuştur." ifadeleri kullanıldı.

DOLAR YENİDEN YÜKSELİŞE GEÇTİ

Bankanın dolar kurunu değerlendirdiği açıklamanın akabinde dolar 12,40 seviyesinden yükselişe geçerek 12 lira 83 kuruşa çıktı. Gün içinde saat 15:00 sıralarında tarihi zirvesi 13 lira 27 kuruşu gören dolar akşam saatlerine doğru aşağı yönlü inişe geçmişti. Merkez Bankası'nın açıklamasından sonra dolar saat 18:00 itibarıyla 12,83 liradan işlem görüyor.

Kaynak: Karar 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER