Merkez Bankası'ndan Yeni Döviz Kuru Kararı! Her Gün Saat 11'de Döviz Alış Kuru Yayınlanacak

Son dakika haberine göre, Dövize endeksli Türk lirası mevduatlarına ilişkin detaylar açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Merkez Bankasının her gün saat 11'de USD döviz alış kuru yayınlayacağı bildirildi. Açıklamaya göre, vade sonunda kur değişiminin faiz oranı üzerinde kalması halinde fark müşteri hesabına TL olarak yansıtılacak.

Merkez Bankası'ndan Yeni Döviz Kuru Kararı! Her Gün Saat 11'de Döviz Alış Kuru Yayınlanacak

Son Dakika Dolar Kararı: Hazine ve Maliye Bakanlığı piyasaların beklediği açıklamayı yaptı. Saat 14.00'te yapılan açıklamada döviz kuruna ilişkin alınan yeni karar duyuruldu. Bakanlığın aldığı yeni karara göre; eni kur düzenlemesinde, her gün USD döviz alış kuru yayımlanacağı bildirildi. İşte döviz kutuyla ilgili yeni düzenlemenin detayları...

HAZİNE'DEN YENİ KUR KARARI

Bakanlığın açıklamasında, "Kur farkı hesaplamaları için Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası her gün saat 11:00'de USD döviz alış kuru yayınlayacaktır. Vade sonunda kur değişiminin faiz oranı üzerinde kalması halinde oluşabilecek fark müşteri hesabına TL olarak yansıtılacaktır." denildi.

TL MEVDUATININ DETAYLARI

Hazine'den yapılan yazılı açıklamada, bu mevduat ürününe stopaj uygulanmayacağı belirtilerek, "Ürün gerçek kişilerce TL vadeli hesaplar üzerinde işleyecek faiz ile hesap açılış ve vade tarihlerindeki kur değişim oranı kıyaslanacak, yüksek olan oran üzerinden hesap nemalandırılacak" denildi.

Açıklamaya göre, vade sonunda kur değişiminin faiz oranı üzerinde kalması halinde fark müşteri hesabına TL olarak yansıtılacak, hesaplar 3-6-9-12 ay vadelerle açılabilecek ve minimum faiz oranı TCMB politika faizi olarak uygulanacak.

Vadeden önce hesaptan para çekilmesi durumunda hesap vadesiz hesaba dönüşecek olup faiz hakkı ortadan kalkacak. Hesabın açıldığı tarihteki TCMB kuru ile hesabın kapatıldığı tarihtesi TCMB kurundan düşük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenecek.

Sisteme isteyen her banka katılabilecek, katılım bankacılığına da uygulanması için çalışmalar sürdürülüyor. 

Kaynak: Mynet.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER