Milyonlarca Asgari Ücretliyi Sevindirecek İşte O Açıklama

Asgari ücret tespit sürecine yönelik komisyon toplantısı gerçekleşmeye devam ediyor. 

Milyonlarca Asgari Ücretliyi Sevindirecek İşte O Açıklama

Milyonlarca asgari ücretli vatandaşların merakla ve büyük bir stres içerisinde beklediği tespit sürecine yönelik gündeme asgari ücret son dakika gelişmesi yansıdı. 

Bu gelişmede yapılan açıklamada asgari ücret tespit süreci çalışmaları sürerken, asgari ücretin 2500 TL olabileceği ancak bu durumda işverenlere devlet tarafından vergi desteği verilmesi gerektiği aktarıldı. 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu tarafından asgari ücretin belirlenmesi sürecine yönelik önemli açıklamalar gerçekleştirildi. Hisarcıklıoğlu yaptığı açıklamasında asgari ücretin yüksek oranda belirlenmesini, işçilerin kazanmasını istediklerini belirterek, asgari ücretin 2500 TL olarak verilebileceğini vurguladı. 

Asgari ücretin bu tutardan işçilere yansıtılabilmesi için işverenlere de bir imkan sağlanması gerektiğini aktaran Hisarcıklıoğlu " Asgari ücret bin 600 lira ama bana maliyeti 2 bin 500 lira. 

Biz de diyoruz ki, 'İşçimiz daha fazla alsın' ama üzerimizdeki vergi yükünü kaldırın. Asgari ücrette (vergi) yüzde sıfır olsun da işçimiz hiç olmazsa 2 bin 500 lira alsın. 

Asgari ücret konusunda milyonları sevindirecek açıklama. Sizce asgari ücret tespit komisyonu, 2500 TL üzerinden asgari ücretin yatırılmasını ancak işverenlere böyle bir vergi desteğinin sağlanmasını gündeme getirebilir mi?

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER