Muharrem İnce çekildi, borsadaki yükseliş yüzde 6'ya ulaştı

Borsa, gün içinde sert yükselişin olduğu bir seyir halindeyken, cumhurbaşkanı adayı İnce'nin adaylıktan çekildiğinin açıklanmasıyla hız kazandı. BIST 100 endeksinde yükseliş yüzde 5'i aşarken, bankacılık endeksinde artış yüzde 9'un üzerine çıktı.

Muharrem İnce çekildi, borsadaki yükseliş yüzde 6'ya ulaştı

Hakkında çıkan iddiaların ardından bugün basın açıklaması yapan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildi.

İnce'nin konuşmasından önce saat 14'te 4630 puan seviyesinde olan Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, 14.25 itibarıyla 4800 puan eşiğine kadar yükseldi.

BIST 100'deki günlük yükseliş yüzde 6'yı, bankacılık endeksindeki günlük yükseliş ise yüzde 9,5'i buldu.

BANKA HİSSELERİ TAVAN SEVİYEYE YAKLAŞTI

Seçimin ilk turda biteceği yönündeki beklentilerle pazartesi günü bankacılık endeksi yüzde 8'i aşan bir yükseliş kaydetmişti. Bankalar ve holdinglerdeki yükseliş salı ve çarşamba günleri hız kesmesine rağmen devam etmişti.

Muharrem İnce'nin çekilebileceği ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi ilk turda kazanabileceği yönündeki anketlerle perşembe günü saat 14'e kadar BIST 100 endeksi yüzde 3,5, bankacılık endeksi ise yüzde 7,5 yükselmişti.

TÜRKİYE'NİN RİSK PRİMİ GERİLEDİ

Bankacılık endeksi, geçen haftayı 3990 puandan tamamladıktan sonra bugün 4900 puan seviyesini aştı.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk birimi (CDS) ise 42 baz puanlık düşüşle 500 puanın altına geriledi. 

Karar Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER