Rus işgali piyasaları ateşledi: Dolar ve euro son 2 ayın zirvesinde!

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı harekat sonrası yükselişe geçen döviz kurunun ateşi yükseliyor. Dolar, artan jeopolitik riskler sonrası 2 ayın ardından ilk kez 14,64 euro ise, 16,56 seviyesini aştı.

Rus işgali piyasaları ateşledi: Dolar ve euro son 2 ayın zirvesinde!

Dolar/TL ve Euro/TL , Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı askeri operasyon sonrasında küresel piyasalardaki endişelerle 14 seviyesini de aştı.

Gün içerisinde yüzde 1'in de üstünde bir yükselişle 14,64'ü gören dolar kuru en son 21 Aralık günü bu seviyeleri görmüştü. Euro ise 16,56 seviyesine tırmandı.

RUSYA, UKRAYNA'YA GİRDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu.

Ukrayna'nın Donbas bölgesinde yer alan Kramatorsk kentinde 2 büyük patlama sesi duyuldu.

Gelen haberler arasında Ukrayna'nın başkenti Kiev'de de büyük patlama sesleri duyulduğu bilgisi yer aldı.

RUS UÇAKLARI DÜŞÜRÜLDÜ

Öte yandan Ukrayna ordusu, Lugansk'ta 5 Rus uçağı ve 1 Rus helikopterini düşürdüğünü açıkladı. Ukrayna Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'ndan Ortak Kuvvetler Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bugün Silahlı Kuvvetler bölgesinde saldırganlara ait 5 uçak ve bir helikopter düşürüldü. Birleşik kuvvetler, Rusya Federasyonu'nun silahlı kuvvetlerine cevap veriyor. Askeri birimler pozisyonlarında. Düşman kayıplara uğruyor." ifadeleri yer aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER