Son dakika: Araç sahipleri merakla bekliyordu! Akaryakıt fiyatlarında yeni gelişme

Petrol fiyatları ABD enflasyon verisi sonrası 100 doların altına gerilerken, benzin fiyatına da indirim yapıldı. Otogaz fiyatları ise 30 kuruş yükseldi. Peki 14 Temmuz Perşembe güncel motorin, benzin ve otogaz fiyatları ne oldu?

Son dakika: Araç sahipleri merakla bekliyordu! Akaryakıt fiyatlarında yeni gelişme

Son dakika: Çin'de artan koronavirüs vakaları ve dün 41 yılın zirvesini gören ABD enflasyon verileri, ham taleple ilgili endişeleri artırıyor. Brent petrol, küresel ekonomik yavaşlamaya ilişkin endişeler ve Çin'de artan Covid-19 vakalarının trader'ların risk iştahını azaltmasıyla dün 98 bandına kadar çekildi. Ham petrol ise 94 doları gördü. Yeni haftada düşüş eğilimi gösteren petrol piyasası akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluşturmuştu. Ve beklenen haber geldi.

SON DAKİKA: BENZİNE İNDİRİM, OTOGAZA ZAM

Böylece benzinin litre fiyatına bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 54 kuruş indirim geldi. Otogaz fiyatlarında ise beklenen olmadı ve indirimin aksine 30 kuruş zam geldi. Motorinde ise fiyat değişikliği olmadı.

MOTORİNE ÜST ÜSTE İNDİRİM YAPILMIŞTI

30 TL'ye kadar çıkan motorin fiyatına iki haftada 5,44 TL indirim yapılmıştı. 25 liranın altına gerileyen motorin son yapılan 84 kuruşluk zam ile yeniden 25 liranın üzerine yükselmişti.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (14 Temmuz Perşembe)

İSTANBUL
Motorin litre fiyatı 25,40 TL
Benzin litre fiyatı 23,66 TL
LPG litre fiyatı 10,97 TL

ANKARA
Motorin litre fiyatı 25,49 TL
Benzin litre fiyatı 23,76 TL
LPG litre fiyatı 10,87 TL

İZMİR
Motorin litre fiyatı 25,50 TL
Benzin litre fiyatı 23,28 TL
LPG litre fiyatı 10,60 TL

PETROL PİYASASINDA BEKLENTİLER

ING analistlerinin paylaştıkları bir notta, “Uzun süreli resesyon korkuları piyasaya vurmaya devam ederken, doların gücü ve Çin'in bazı bölgelerindeki koronavirüs vakalarında artış piyasaya destek sağlamıyor” ifadeleri kullanılıyor.

Notta, “Brent şu anda aşırı satım bölgesinde ve piyasa temelleri son haftalarda gördüğümüz satışları açıklamaya yetmiyor. OPEC tarafından Salı günü yayınlanan yeni bir aylık tahmine göre, küresel arzda sıkılığın devam etmesi bekleniyor” bilgilerine yer veriliyor.

OPEC tahminlerine göre, büyük petrol tüketici ülkelerdeki iyileşen ekonomik performans ve Çin'de Covid-19'un kontrol altına alınması sayesinde gelecek yıl küresel talep 2,7 milyon varil/gün artarak 103 milyon varil/gün ortalamaya ulaşacak ve rekor kırmış olacak.

MYNET

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER