Türk-İş: Asgari ücret pazarlığında 4 işçi yer alacak

Milyonlarca işçi ve işveren tarafından yakından takip edilen asgari ücret zammı gündemdekini yerini koruyor. TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay, Aralık ayında 2024 asgari ücretini belirlemek için yapılacak görüşmelere 4 işçiye yer vereceklerini duyurdu.

Türk-İş: Asgari ücret pazarlığında 4 işçi yer alacak

Milyonların merakla beklediği 20204 Ocak asgari ücret zammı için geri sayım başladı.

Temmuz ayında yapılan yüzde 34'lük zamla beraber yeni asgari ücret aylık brüt 13.414,50 TL ve net 11.402,32 TL olarak belirlenmişti.

TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay, 2024'te geçerli olacak asgari ücret görüşmelerinde, TÜRK-İŞ heyetinde ilk kez 4 işçiye yer vereceklerini duyurdu.

Atalay, 2024'te geçerli olacak asgari ücret görüşmelerinin aralık ayında başlayacağını belirtti.

Komisyonda 5 kişilik TÜRK-İŞ heyetinde bu yıl farklı mesleklerden asgari ücretli 4 işçi yer alacağını belirten Atalay, "TÜRK-İŞ yönetiminden bir sendikacı ile sendikalı olmayan garson, akaryakıt pompacısı, berber ve kasap gibi farklı mesleklerden 4 işçi kardeşimiz görüşmelerde milyonlarca asgari ücretliyi temsil edecek" dedi.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından toplantıya çağrılıyor ve yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında teamül üzerine aralık ayında dört kez toplanıyor.

Karar Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER