Uzman öğretmen maaşı ne kadar olacak, sınavı geçenler kaç TL fark alacak?

Uzman öğretmen maaş farkı, sınavın ardından merak konusu oldu. 19 Kasım günü gerçekleştirin uzman öğretmenlik sınavının ardından maaş artışı durumuyla ilgili aramalar da yoğunlaştı.

Uzman öğretmen maaşı ne kadar olacak, sınavı geçenler kaç TL fark alacak?

Uzman öğretmen maaş farkı, sınavın ardından merak konusu oldu. 19 Kasım günü gerçekleştirin uzman öğretmenlik sınavının ardından maaş artışı durumuyla ilgili aramalar da yoğunlaştı. MEB, sınav sonuçlarının 12 Aralık'ta açıklanacağını duyurdu. Peki uzman öğretmen maaşı ne kadar olacak? Uzman öğretmenlik sınavını geçenler kaç TL fark alacak? İşte detaylar...

Uzman öğretmenlik sınavı 19 Kasım günü 81 ilde 1489 okulda 28 bin 650 salonda yapıldı. Adaylara öğretme ve öğrenme süreçleri alanından 15, ölçme ve değerlendirmeden 12, özel eğitim ve rehberlik bölümünden 15, eğitim araştırmaları ve AR-GE çalışmalarından 10, eğitimde kapsayıcılıktan 12, çevre eğitimi ve iklim değişikliğinden 10, sosyal iletişimden 10, dijital yetkinlikten 8, okul güvenliğinden 8’ olmak üzere 100 soru soruldu. Sınavın ardından uzman öğretmenlik sınavını başarıyla geçenlerin alacağı maaş farklı merak konusu oldu. İşte konuyla ilgili detaylar...

UZMAN ÖĞRETMEN MAAŞ FARKI NE KADAR?

Uzman öğretmenlik maaşı farkı hesaplaması en yüksek Devlet memuru aylığına, 152. maddede geçen oranın uygulanmasıyla hesaplanmaktadır.

Yüzde 20 gelir vergisi uygulanırsa 507,07 TL uzman öğretmenlik tazminatı bugün için alınmaktadır.

UZMAN ÖĞRETMEN MAAŞLARI NE KADAR ARTACAK 2023?

Uzman öğretmen olmaya hak kazanmış her öğretmen bir derece atlayacak ve maaşlarına ek olarak 1342 TL ücret alacaklar.

Bu durumda 10 yıl görev yapmış bir öğretmen 11819 TL maaş alırken uzman öğretmen unvanını aldıktan sonra 13161 TL maaş alacak.

HÜRRİYET GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER