Zam protestoları Türkiye'nin dört bir yanına yayılıyor! “Artık dayanacak gücümüz kalmadı”

Birleşik Kamu-İş; gıda, elektrik, akaryakıt, kira fiyatlarına yapılan zammı protesto etti. Birleşik Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “Yeni yılda verilen zam oranları ile hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında artık dayanacak gücümüz kalmadı acilen insani yaşam şartlarını sağlayabilecek düzeyde enflasyon oranına göre aylık zam istiyoruz” dedi.

Zam protestoları Türkiye'nin dört bir yanına yayılıyor! “Artık dayanacak gücümüz kalmadı”

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, “Yoksulluk ve Fukaralık Politikalarına Dur” sloganı ile başlatılan eylem kampanyasının ilk durağı olan Isparta’da zamları protesto etti. Protestoların 5 Mart’ta, Edirne’de devam edeceğini belirten Birleşik Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, “Yeni yılda verilen zam oranları ile hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında artık dayanacak gücümüz kalmadı acilen insani yaşam şartlarını sağlayabilecek düzeyde enflasyon oranına göre aylık zam istiyoruz.” diye konuştu.

Balık yaptığı konuşmada, tüm yaşamsal malzemelerin ana kalemi olan elektrik ve doğal gaz zamlarının hükümetten çok düşük rakamlarla alınıp vatandaşa kat kat pahalıya satan beşli çetenin ekonominin dar boğaza girmesindeki en önemi etken olduğunu ve acilen kamulaştırma yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Eğitim-İş Isparta İl Temsilcisi Mehmet Akif Nalbant, “Biliyoruz ki ülkemiz son aylarda halkımız en temel ihtiyaçları olan elektrik, doğal gaz, su faturalarına yapılan zamlarla kasıp kavruluyor. Bizler Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı iş kolları olarak; tüm emekçilerin sesi olmak için hükümetin yoksulluk ve fukaralık politikalarına dur demek için bugün burada toplandık. Milletimizin, emekçilerimizin sesi olmak bu sesi Isparta’dan tüm ülkemize duyurmak için bu basın açıklamasını yapıyoruz” dedi. 

YENİÇAĞ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER