Zama Da Zam: Akaryakıta büyük zam geliyor

Akaryakıta zamların ardı arkası kesilmezken bu gece üst üste 7'inci zam geliyor. Gece yarısı benzine 57 kuruş, motorine ise 1 lira 44 kuruş yapılan zam pompaya yansırken, asıl büyük zam bu gece yarısı geliyor. Motorin 2.34 TL zamla 24 TL sınırına, benzin ise 1.12 TL zamla 21 TL sınırına dayanmış olacak.

Zama Da Zam: Akaryakıta büyük zam geliyor

Akaryakıt fiyatlarında son 15 aydaki artış yüzde 200'e yaklaştı. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından ham petrolün varil fiyatı 120 dolar seviyesine ulaşarak son 9 yılın zirvesini gördü. JP Morgan’ın “Petrol fiyatları yıl sonunda 185 dolara çıkabilir” öngörüsü endişeleri iyice artırdı. Petrol fiyatlarındaki bu artış, akaryakıt fiyatlarını da olumsuz etkiliyor. Bir depo maliyeti iki ayda yaklaşık 500 lira arttı. Bir depo artık ortalama bin TL'ye doluyor.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) dün benzinin litresine 57 kuruş, motorine ise 1,44 TL zam geldiğini duyurmuştu.

BİR ZAM DAHA GELİYOR

KARAR'ın sektör kaynaklarından edindiği bilgiye göre; bu gece görülmemiş bir zam daha gelecek. Bu gece yarısı motorine 2.34 kuruş, benzine de 1.12 kuruş zam geleceği öğrenildi. Yeni zamlarla birlikte motorin 24 TL sınırına, benzin ise 21 TL sınırına dayanmış olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER