Zincir marketlerden TESK Başkanı'na yanıt:BİM'in enflasyonu 3 haneli

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in yüksek enflasyondan 3 harfli marketleri sorumlu tutması tartışılırken BİM CFO'su Haluk Dortluoğlu da kendi enflasyon beklentilerini açıkladı. Dortluoğlu, yılsonu enflasyon ve ciro beklentilerini değerlendirirken 12 aylık enflasyonlarının yüzde 110 civarında olduğunu söyledi.

Zincir marketlerden TESK Başkanı'na yanıt:BİM'in enflasyonu 3 haneli

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zincir marketlerin rekabet gücünün yüksekliği nedeniyle vatandaşları yanıltma politikalarını da birlikte yaptıklarını savunarak "Enflasyon oranının yükselmesinin asıl nedeni birden çok yani zincirler 3 harfli marketler. Bunlar ne sattılar, tekne sattılar. Amaçları insanları yanıltmak” dedi.

Palandöken'in bu açıklamaları üzerinden başlayan tartışma sürerken BİM CFO'su Haluk Dortluoğlu mevcut durumda 12 aylık enflasyonlarının yüzde 110 civarında olduğunu belirterek, ciro artışını da yüzde 100'ü aşan bir oranda revize ettiklerini ifade etti.

'CİRODA YÜZDE 100'ÜN ÜZERİNDEN BEKLENTİMİZ VAR'

Bloomberg HT yayınına katılan Dortluoğlu asgari ücrette yaşanan artışa paralel şekilde ilk 6 ayda yüzde 37.5'e tekabül eden bir maaş zammı gerçekleştirdiklerini belirtirken "Aynı şekilde kiralarda da benzer artışlar söz konusu oluyor. Ancak enflasyon şu anda artış trendinde olduğu için ve şu andaki öngörümüzü yüzde 100’ün üzerinde bir yıllık ciro artışı beklentisi olarak revize ettik" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE YILSONUNDA YÜKSEK BİR ENFLASYONLA KAPATACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR'

Genel ciro artışlarının da bu rakamların üzerinde gerçekleştiğini kaydeden Dortluoğlu "Dolayısıyla bu yönetilebilir bir durumda şu anda ama enflasyon yarın bizi nereye götürecek bilmiyoruz. Bugün için bize sorarsanız bizim şu anda 12 aylık enflasyonumuz yüzde 110 civarında ve Türkiye yılsonunda yüksek bir enflasyonla kapatacak gibi görünüyor. Biz de bu doğrultuda yıllık ciro artışımızı yüzde 100’ün üzerinde bir oranla revize ettik" dedi.

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER