30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlanıyor

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, etkinlikler düzenleniyor.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlanıyor

İstanbul'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı önünde tören düzenlendi.

Cumhuriyet Anıtı'na sırasıyla İstanbul Valiliği, 1. Ordu Komutanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin çelenkleri bırakıldı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, milletvekilleri ve siyasi partilerin temsilcileri ile diğer ilgililerin katıldığı törende daha sonra, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, o gün kurtuluş mücadelesi için savaşan ve zaferi kazanan milletin yeni çağda başka zaferler kazanması gerektiğini ifade etti.

İzmir

İzmir Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Meydandaki törenin ardından Köşger, Sivri ve Soyer, İzmir Valiliğinde tebrikleri kabul etti.

Köşger, Sivri ve Soyer, Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden etkinliklerde tören aracına binerek vatandaşların bayramını kutladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından Hava Savunma Yüzbaşı Orçun Oral, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından bando eşliğinde tören geçişi gerçekleştirildi. Askerlerin geçişi sırasında ellerindeki Türk bayraklarıyla törene katılan halk sevgi gösterisinde bulundu.

Manisa

Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajının okunmasıyla devam eden tören, halk oyunları ve mehter takımı gösterisi ile son buldu.

Protokol üyeleri, törenin ardından Fatih Sergi Salonunda yer alan Atatürk Fotoğraf Sergisi'ni gezdi.

Vali Yaşar Karadeniz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, valilik önünde tebrikleri kabul etti.

Aydın

Aydın Valiliği önünde düzenlenen törende, Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Albay Hakkı Haktan Armağan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Jandarma Yüzbaşı Ömer Kahraman tarafından günün önemine ilişkin yapılan konuşmanın ardından Vali Aksoy, valilik binasında tebrikleri kabul etti.

Uşak

Uşak 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na Uşak Valisi Funda Kocabıyık ve Belediye Başkanı Mehmet Çakın tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER