Uzaydaki Evim konulu poster yarışması

Ülkemizi temsil edecek posterler için yapılacak seçmelere dahil edilmek üzere en geç 1 Temmuz 2018 tarihinde Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne teslim edilecek.

Uzaydaki Evim konulu poster yarışması

 Ülkemizce de katılım sağlanmakta olan Asya-Pasifık Bölgesel Uzay Ajansları Forumu (APRSAF) Uzay Eğitimi Çalışma Grubu tarafından her yıl foruma katılan ülkelerin çocukları arasında çeşitli yarışmalar düzenlenmekte. Bu faaliyetlerden birisi de 8-11 yaş arasındaki çocukların katılabileceği poster yarışması. 2006 yılından bugüne yapılmakta olan ve 2018 yılında on üçüncüsü gerçekleştirilecek olan APRSAF Poster Yarışması'nın bu yılki teması “Uzaydaki Evim” olarak belirlendi.

Yarışma ile, çocukların hayal güçlerinin derinliklerine girme, fikirlerini sanatsal sergileme ve yaratıcılıklarını kullanma fırsatı vermek, böylece gençlerin uzay bilimi ve teknolojisine olan ilgisi ve farkındalığını arttırmak amaçlanmakta.

Yarışma kurallarına göre her ülkede en iyi üç (3) poster seçilecek ve yarışmaya gönderilecektir. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından organizasyonu yapılacak olan yarışma için, İl Milli Eğitim Müdürlükleri her il için en fazla 1 (bir) çalışma belirleyecek ve belirlenen posterler ülkemizi temsil edecek posterler için yapılacak seçmelere dahil edilmek üzere en geç 1 Temmuz 2018 tarihinde Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne teslim edilecek.

Yarışma şartnamesi şu şekilde:

APRSAF-25 POSTER YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

  1. Yarışmanın Adı: APRSAF-25 PosterYarışması
  2. YarışmanınTanımı: Asya-Pasifik Bölgesel Uzay Ajansları Forumu; APRSAF-25'in bir parçası olarak APRSAF Uzay Eğitim Çalışma Grubu (SEWG) tarafından çocuklar için "PosterYarışması" organize edilecektir. PosterYarışmasıyla, çocukların hayal gücünün gelişmesi, yaratıcılıklarının artması ve sanatsal ortamda fikirlerini sunmalarıiçinfırsatlarsağlanacaktır. Aynızamanda, gençlerarasında Uzay Teknolojiye Bi I iminde farkındal iğin ve ilginin artırılması amaçlanmaktadır. APRSAF-25; Japonya Uzay Ajansı (JAXA) tarafından 6-9 Kasım 2018 tarihlerinde Singapur'da organize edilecektir. Ancak yarışmaya katılan öğrencilerin Singapur'a gitmesi gerekli değildir. Yarışmaya katılım herhangi birücrete tabii değildir. Bu yıl düzenlenecek olan PosterYarışmasının Konusu "Uzaydaki Evim" olarak belirlenmiştir.
  3. Yarışmanın Kapsamı ve Şartları: Çizim/ Resim minimum A3boyutu kâğıda (297 X 420 mm) ve maksimum A2 boyutu kâğıda (420 X 594 mm) yapılmalıdır. Çizim/ Resim için; kurşun kalem, boya kalemi/pastel boya, sulu boya, yağlı boya, bilgisayar çizimleri,vb. kabul edilebilir araçlar olarak tanımlanmıştır. Ancak; fotoğraflar, teller ve diğer 3D nesnelerin kullanılması kabul edilmeyecektir. Tamamlanan çalışma, düz bir kâğıt parçası olmalıdır. Her bir Çizim/Resim kâğıdının arka yüzüne katılımcının/katılımcıların adı soyadı (Name/Surname) ve ülkesi (Country) İngilizce olarak yazılmalıdır. Çizim/Resim herhangi bir slogan içermemelidir. Çizim/Resim özel bir bireyi, organizasyonu, ülke ya da marka adını tasvir etmemeli veya herhangi bir dini tema taşımamalıdır. Bu kısıtlamalardan herhangi birisini ihlal eden poster ödül için oylama sürecine dâhil edilmeyecek ve yarışmadan diskalifiye edilecektir. Posteryarışması; 31 Aralık 2018 itibariyle8-llyaş grubunda olan çocukların katılımına açıktır. Yarışmaya katılacak çocukların 1 Ocak 2007 - 31 Aralık 2010 tarihleri arasında doğmuşolması gereklidir. Bir poster, tek bir öğrenci veya maksimum iki kişilik birgrup tarafından yapılıp yarışmaya teslim edilebilir. Yarışmaya katılacak her ülke, ülkesindeki en iyi 3 Posteri seçecek ve bu Posterleri, Uzay Eğitimi Çalışma Grubu Sekretaryasında mevcut olan "Doldurulmuş Başvuru Formu" ile birlikte APRSAF Uzay Eğitim Çalışma Grubu (SEWG) Sekreteryasınagönderilecektir.
  4. Yarışmanın Duyurulması: Yarışmanın duyurusu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacaktır.
  5. Değerlendirme ve Jüri: Yarışmaya katılan tüm öğrenciler eserlerini okullarına iletecek; okullar tarafından uygun görülen çalışmalar İl Milli Eğitim Müdürlüklerince değerlendirilerek her ili temsilen l(bir) eser en geç 1 Temmuz 2018 tarihine kadar Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne gönderilecektir. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nce oluşturulacak Jüri tarafından 18 Temmuz 2018 günü değerlendirmeler yapılarak ülkemizi temsil edecek 3esertutanaklatespitedilecektir.
  6. KatılımTarihi : Eserlerin en geçi Temmuz 2018 tarihine kadarUlaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nde olacak şekildesürecin planlaması yapılmalıdır.
  7. Ödüller: Ülke çapında seçilecek her 3 eser sahibi ne 1 katılım belgesi ve 1 plaket (2 kişilik gruplar ol ması halinde l'er katılım belgesi ve l'er plaket verilecektir. En Çok Oyu Alan Postere Asya-Pasifık Bölgesel Uzay Ajansları Forumu APRSAF tarafından "En iyi Poster Ödülü " İkinci ve üçüncü seçilen Posterlere de "Özel PosterÖdülü" verilecektir.
  8. Diğer Hükümler: Gönderilen tüm Çizim/Resimler sahibinin kendi malıdır, yine de eser sahibinin izninin olması kaydıyla Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü, APRSAF Sekretaryası ve Uzay Eğitimi Çalışma Grubunun hem yayınlarında hem web sitesinde, hem de uzay eğitimini geliştirmekle sınırlı kalmak üzere diğer bilgilendirme araçlarında kullanılabilecektir. Eser sahibi yarışmaya katılarak eserin yukarıdaki kapsamda kullanımı koşuluyla izin vermiş olduğunu kabul eder.

Son Başvuru Tarihi
1 Temmuz 2018 tarihine kadar Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ne teslim edilecektir.

AD SOYAD OKTAY ŞAHİN
E-POSTA ADRESİ [email protected]

İletişim Ayşe Olgun (0312) 2031000/3722 OktayŞahin (0312) 2031000/3736

Yarışmanın duyurusuna ve gerekli olan belgelere ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız.

http://yegitek.meb.gov.tr/www/631-aprsaf-25-poster-yarismasi-ulastirma-denizcilik-ve-haberlesme-bakanligi-havacilik-ve-uzay-teknolojileri-genel-mudurlugu/icerik/1646 

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2018, 00:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
emırhan kalaycıoglu
emırhan kalaycıoglu - 6 yıl Önce

sonuclar acıklandımı herhangı bır bılgı gelmedı

SIRADAKİ HABER