2022'de Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretlerine Ne Kadar Zam Yapılacak?

2022 köprü ve otoyol geçiş ücretleri zamlanacak. Her yılın başında düzenli olarak fiyat artışı yapılan köprü ve otoyol geçiş ücretlerine 2022 yılında yapılacak zam oranı konusunda açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçiş ücretlerinin bir kısmının devlet tarafından ödeneceğini belirtti.

2022'de Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretlerine Ne Kadar Zam Yapılacak?

Köprü ve otoyol geçiş ücretleri 2022 yılında zam yapılacak. Türkiye genelinde bulunan otoyolları ve köprüleri kullanmak için sürücüler belli bir ücret ödüyor. Otoyolların ve köprülerin büyük bölümü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilirken, son dönemde Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan otoyollar ve köprüler 25 yıl süreyle özel şirketler tarafından işletiliyor. Otoyollara ve köprülere her yıl belirli oranda zam yapılıyor.

2022 KÖPRÜ VE OTOYOL GEÇİŞ ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milletin cebinden kuruş çıkmayacak" dediği yol ve köprü ücretlerine yapılacak zamma dair bilgi veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,"Vatandaşa yük gelmeyecek şekilde bir kısmını bütçeden bir kısmını da vatandaştan almak şekilde sübvanse edebiliriz. Değerlendirme aşamasındayız. Önümüzdeki hafta netleşir. Zaten güncel döviz fiyatlarının sonucunda ortaya çıkıyor" açıklamasında bulundu.

2022 OTOYOL VE KÖPRÜ GEÇİŞ ÜCRETİ ZAM ORANI BELLİ OLDU MU?

Bakan Karaismailoğlu, " Kuzey Marmara Avrupa Otoyolu gibi projeler kısa sürede bitiyor ve ekonomiye katkı sağlamaya başlıyor. Yapım maliyetinin geri dönüşüne göre belirleniyor. Yıl sonu itibarıyla vatandaşa çok yük gelmeyecek şekilde dengelenir" diye konuştu.

2022 yılında geçerli olacak köprü ve otoyol geçiş ücretleri henüz belli olmadı. Yılbaşına birkaç gün kala zam oranının açıklanması bekleniyor.

DEVLETİN İŞLETTİĞİ OTOYOLLAR VE KÖPRÜLER

* 15 Temmuz Şehitler Köprüsü (Eski adıyla Boğaziçi Köprüsü)

* Fatih Sultan Mehmet Köprüsü

* Avrupa Otoyolu (Mahmutbey - Edirne Kesimi)

* Anadolu Otoyolu (Çamlıca İstasyonu - Akıncı Kesimi)

* Gebze - Orhan​​gazi - İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil)

* İzmir - Çeşme Otoyolu

* İzmir - Aydın Otoyolu

* Çukurova Otoyolları (Adana Doğu Alın - Şanlıurfa kesimi)

* Çukurova Otoyolları (Niğde - Mersin - Adana Batı Kesimi)

ÖZEL ŞİRKETLERİN İŞLETTİĞİ OTOYOLLAR VE KÖPRÜLER

* Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3. Köprü)

* Kuzey Marmara Avrupa Otoyolu

* Kuzey Marmara Anadolu Otoyolu

* Avrasya Tüneli

* Osmangazi Köprüsü

* Menemen Aliağa Çandarlı Otoyolu

* Ankara - Niğde Otoyolu

Kaynak: Karar Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER