ABD Ortadoğu'dan hiçbir yere gitmiyor

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin Orta Doğu bölgesinde aktif bir ortak olmaya devam edeceğini belirterek "ABD, hepinizle ortaklaşa bölgenin olumlu geleceğini inşa etmeye yatırım yapıyor ve ABD hiçbir yere gitmiyor" dedi.

ABD Ortadoğu'dan hiçbir yere gitmiyor

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin Orta Doğu bölgesinde aktif bir ortak olmaya devam edeceğini belirterek "ABD, hepinizle ortaklaşa bölgenin olumlu geleceğini inşa etmeye yatırım yapıyor ve ABD hiçbir yere gitmiyor" dedi. Biden, 'Cidde Güvenlik ve Kalkınma Zirvesi'ne katılan Arap ülkelerinin liderlerine insan haklarını ekonomik ve sosyal değişimin gücü olarak görmeye çağırdı.

Suudi Arabistan gezisi kapsamında 'Cidde Güvenlik ve Kalkınma Zirvesi'nin açılışında konuşan ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinin Ortadoğu'da aktif ve ilgili bir ortak olmaya devam edeceğini söyledi.

Zirvenin açılış konuşmasında Arap liderlere seslenen Joe Biden "ABD, hepinizle ortaklaşa bölgenin olumlu geleceğini inşa etmeye yatırım yapıyor ve ABD hiçbir yere gitmiyor" diye konuştu. ABD Başkanı Biden zirveye katılan Arap ülkelerinin liderlerine insan haklarını ekonomik ve sosyal değişimin gücü olarak görmeye çağırdı.

ABD, ÇİN, RUSYA VE İRAN'A BOŞLUK BIRAKMAYACAK

Biden, Washington'un Rusya, Çin veya İran tarafından doldurulmuş bir boşluk bırakmayacağını söyledi. Başkan Biden, ABD'nin Ortadoğu'daki ilişkilerinde yeni bir sayfa açmayı umuyor. Bu kapsamda ABD askeri çatışmaları geride bırakmayı ve bunun yerine tek tek ulusların içişlerine saygı duyan ancak İran'la ilgili endişeler sürerken, ekonomik entegrasyon ve ortak savunma arayışında olan bir bölge arzuluyor.

Biden zirvede ayrıca ABD'nin İran'ın asla nükleer silah sahibi olmamasını sağlamaya kararlı olduğunu söyledi.

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER