Adıyaman Belediye binası moloz yığınına döndü

10 ili etkileyen 7.4’lük depremde Adıyaman Belediye binası yerle bir oldu. İçeride personelin olup olmadığı ise bilinmiyor.

Adıyaman Belediye binası moloz yığınına döndü

Kahramanmaraş'tan sonra en büyük yıkımı yaşayan illerin başında gelen Adıyaman'da depremin yıkıcı etkisi günün ilk ışıklarıyla ortaya çıktı.

Adıyaman Belediye binası başta olmak üzere birçok resmi kuruluşa ait binalar, vatandaşlara ait konutlar ile işyerleri moloz yığınına döndü.

Kurtarma çalışmaları devam ederken enkaz altında kimsenin olup olmadığı ise bilinmiyor.

YOLDA DERİN YARIKLAR OLUŞTU

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde ise deprem sonrası ilçe merkezindeki yolda derin yarıklar oluştu.

Trafiğe tamamen kapanan yolda yaklaşık yarım metre genişliğinde, bir metre derinliğinde yarıkların yanı sıra, yer yer çökmeler yaşandı.

Yol kenarındaki birçok bina da ağır hasar alırken, yoldaki tahribat nedeniyle kurtarma çalışmaları güçlükle sürdürülüyor.

DEPREM SONRASI AFAD'TAN UYARI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş'ta yaşanan 7,4'lük depremin ardından vatandaşlara "Hayati durumlar dışında telefon görüşmesi yapmaktan kaçının" uyarısı yapıldı.

AFAD tarafından yapılan uyarıda şu ifadeler kullanıldı:

"Afet ve acil durumlarda iletişimin kesintisiz sürdürülebilmesi hayati önemdedir. Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapınız. Hayati durumlar dışında telefon görüşmesi yapmaktan kaçının"

YENİÇAĞ GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER