Ayvazoğlu’dan Ataç Kitabı

Usta edebiyatçı Beşir Ayvazoğlu’nın Nurullah Ataç kitabı piyasaya çıkarken, bir söyleşi düzenlendi.

Ayvazoğlu’dan Ataç Kitabı

Türk edebiyatının önemli kalemlerinden Beşir Ayvazoğlu’nun son kitabı Ataç, Everest Yayınları’ndan çıktı. Nurullah Ataç ile ilgili kusursuza yakın bir biyografi kitabı hazırlayan Ayvazoğlu, kitabın ilk söyleşisini Rami Kütüphanesi’nde Şaban Özdemir’in moderatörlüğünde gerçekleştirdi. 

Ataç’ı orta okul yıllarında okumaya başladığını belirterek sözlerine başlayan Ayvazoğlu, Nurullah Ataç’la aynı düşüncelere sahip olmadığını, davranış ve fikir dünyasının uyuşmadığını ama onu sevdiğini söyledikten sonra, kitabın yazım sürecinden söz etti. 

Ataç için “yazılası bir adam” tabirini kullanan Ayvazoğlu, biyografiyi yazarken, her biyografi eserinde olduğu gibi duygularını karıştırmadan, belli bir mesafeden bakarak yazdığını, kaynaklara sadık kaldığını ve bilimsel anlatıma uymakla birlikte adeta bir romanmış gibi yazdığını söyledi. 

Ataç’ın hayatından, yazılarından, dönemsel etkilerinden söz eden Ayvazoğlu, onun Türkçeye bakışından ayrıntılı bir şekilde söz etti. Söyleşinin sonunda ise katılımcılara Ataç kitabını imzaladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER