Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 83. yılında düzenlenen törenlerle anıldı.

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

İzmir Cumhuriyet Meydanı'ndaki anma törenine Vali Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törene katılan İzmir milletvekilleri, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar, saatler 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulundu.

Saygı duruşunda bulunanlara, denizdeki tekneler sirenleriyle, yollardaki araçlar da kornalarıyla eşlik etti.

İzmir'in sokaklarında ve gökyüzünde de Büyük Önder Atatürk unutulmadı

Saat 09.05'i gösterdiğinde İzmir'de de hayat adeta durdu. Sirenlerin çalışmasıyla yoldan geçen vatandaşlar ve araçlarıyla seyahat edenler de saygı duruşuna geçti. İzmir'in en büyük semt pazarlarından Bostanlı pazarında da saygı duruşunda bulunan vatandaşlar daha sonra İstiklal Marşı'nı okudu.

Gündoğdu Meydanı üzerinde bulunan polis helikopteri de saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu sürede havada sabit kaldı. Helikopter, daha sonra görevine devam etti.

Denizli

Denizli Valiliği önünde düzenlenen törende Vali Ali Fuat Atik, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Cengiz Güven ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

Saat 09.05'te İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) çalınan sirenle saygı duruşunda bulunuldu.

Meydandaki vatandaşlarla trafikte araçlarını durduran sürücülerin de katıldığı saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı okundu, bayraklar yarıya çekildi.

Uşak

Uşak'ta düzenlenen törenle, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83'ncü yılında anıldı.

15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda düzenlenen anma töreninde, Uşak Valisi Funda Kocabıyık ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Manisa

Manisa Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, vatandaşlar ve diğer ilgililer katıldı.

Aydın

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete uğurlanışının 83'üncü yıl dönümünde Aydın Valiliği önünde yapılan törenle anıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Adana

Adana'da Atatürk Parkı'ndaki törende, Vali Süleyman Elban, 6. Kolordu Komutan Yardımcısı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Mersin

Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törende, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile kent protokolü, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Hatay

Hatay'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Vali Rahmi Doğan, Garnizon Komutanı 2. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Tayfun Çağan, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER